Studiul calitativ a fost realizat de Exact Cercetare si Consultanta prin intermediul a 4 Focus Grupuri, la care au participat femei si barbati cu varsta cuprinsa intre 35 si 59 de ani

Chestionati in legatura cu cele mai apreciate si utilizate remedii naturiste in sezonul rece, cei mai multi participanti la studiul calitativ realizat de Exact Cercetare & Consultanta in luna octombrie au mentionat ceaiul.

Acesta este preferat restului produselor apartinand categoriei (siropuri, tincturi, unguente & creme, vitamine & minerale etc) datorita rapiditatii de actiune in unele cazuri (diuretice, laxative etc), usurintei de preparare si consum, efectelor de calmare, gustului si aromei placute.

Ceaiul – remediul cu care nu poti da gres

“Acest remediu este de regula utilizat de catre persoanele interesate de solutii simple si naturale, ce nu vin insotite de efecte secundare ce pot pune in pericol organismul. Pentru participantii la studiu, ceaiul reprezinta alegerea sigura, corecta, raspunzand in acelasi timp si nevoii de relaxare”, afirma Gabriel Dobarceanu, coordonatorul studiului.

Parintii participanti la studiu sunt de parere ca ceaiurile reprezinta unul dintre cele mai sigure moduri de a proteja copiii si de a-i feri de diverse afectiuni, fara a-i expune tratamentelor alopate.

Ceaiul – in cele mai multe cazuri, consumat zilnic

Ca remediu ce poate fi consumat atat acasa, cat si la serviciu ori in spatiile destinate recrearii (cafenele, baruri, restaurante), rolurile sale pot fi multiple: de la inlocuitor al cafelei (ceai negru, ceai verde), la cel de hidratare (consumat pe parcursul zilei in loc de apa), ajutor rapid (ceaiurile diuretice/ laxative), remediu in prevenirea ori tratarea unor afectiuni (echinaceea, hepatice etc) sau ca element de relaxare, fie alaturi de prieteni si cunostinte, fie seara, pentru un somn linistit.

Ceaiul este consumat atat la plic, cat si in varianta vrac. Prima categorie este apreciata pentru usurinta de utilizare, in timp ce cea de-a doua pentru concentratia mai mare de substanta activa.

Citeste si:
Studiu Infografic: Profilul clienților sistemelor fotovoltaice în...
Studiu Infografic: Profilul...

Cine sunt principalii consumatori de ceai

  • Pe langa persoanele obisnuite sa trateze cu ajutorul plantelor afectiunile mai putin complicate, consumatoare de ceai mai sunt si:
  • Persoanele cu un stil de viata sanatos si care evita produsele considerate periculoase pentru organism;
  • Persoanele care acorda o importanta majora prevenirii si tratarii oricarei afectiuni prin mijloace naturale, sigure, lipsite de efecte secundare;
  • Persoanele care cred in tratamentele neconventionale: acupunctura, reflexoterapie, energoterapie, etc;
  • Persoanele care au un ritm de viata alert si care cauta sa se relaxeze prin mijloace la indemana in putinele momente ramase libere.

Achizitia ceaiului - obiceiurile romanilor

Pentru cumparatorii de ceai obisnuit, pretul nu reprezinta un criteriu relevant, tinand cont de diferentele mici de pret. Marca este importanta, insa de multe ori primeaza experienta anterioara avuta cu produsul. Referindu-ne la cantitatile achizitionate, cel mai des se opteaza pentru cateva cutii de sortimente diferite, care sa raspunda mai multor afectiuni sau nevoi. Referindu-ne la modalitatea de ambalare, trebuie subliniat faptul ca cel la plic este asociat cu ideea de placere si relaxare, in timp ce ceaiul vrac este perceput de consumatori ca avand un rol preventiv sau curativ in tratarea diferitelor afectiuni.

Citeste si:
Psihologii dezvăluie cele 15 calități pe care femeile le caută în...
Psihologii dezvăluie cele 15...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.