In spitale din Capitala mai sunt internate joi, la 13 zile dupa incendiul din clubul Colectiv, 67 de persoane ranite, dintre care 15 in stare critica si grava.

Potrivit datelor Ministerului Sanatatii (MS), joi dimineata erau internati in spitale din Capitala 67 de raniti:

  • Spitalul de Arsi 14 pacienti,
  • Spitalul "Bagdasar-Arseni" - 13,
  • Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" - 6,
  • Spitalul "Sfantul Ioan" - 4,
  • Spitalul Elias - 6,
  • Spitalul Militar Central - 6,
  • Spitalul "Sfantul Pantelimon" - 2,
  • Spitalul Floreasca - 3,
  • Spitalul Universitar de Urgenta - 8,
  • Spitalul Dimitrie Gerota - 2,
  • Spitalul SRI "Agrippa Ionescu" - 2,
  • Institutul "C.C. Iliescu" este un pacient transferat in urma cu doua zile de la Spitalul Elias.

Ministerul Sanatatii a precizat ca 20 de persoane ranite in urma incendiului din clubul Colectiv au fost externate.

Alti 37 de raniti au fost transportati spre unitati sanitare din strainatate, insa opt au decedat, trei in Marea Britanie, unul in Israel, doi in Olanda, unul in drum spre Elvetia si unul in Franta.

In spitale din Belgia sunt internate opt persoane, toate in stare stabila si programate la interventii chirurgicale. La pacientii internati in unitatile sanitare din Belgia au aparut primele semne de evolutie medicala pozitiva. Doi psihiatri romani acorda asistenta de specialitate pacientilor, dar si rudelor lor, in functie de necesitati. Ambii psihiatri colaboreaza cu preotul ortodox care este zilnic langa pacienti, potrivit Ministerului Sanatatii.

In Marea Britanie au fost transferati noua raniti, dintre care trei au decedat, ceilalti sase pacienti fiind in stare stabila.

In Olanda au fost transferate tot opt persoane, insa doua dintre acestea au decedat sambata. Ceilalti sase pacienti sunt in stare stabila.

In Israel au fost internate trei persoane ranite in incendiul din Colectiv, dintre care una este in stare stabila si o alta in stare grava. Cea de-a treia persoana care era internata in Israel a decedat luni.

Citeste si:
Epidemie de rujeolă la nivel național! Măsurile impuse pentru...
Epidemie de rujeolă la nivel...

In Austria au fost transferate doua persoane, ambele fiind in stare stabila, iar in Norvegia a fost internat un alt ranit in incendiul din Colectiv, si acesta fiind in stare stabila.

La spitale din Germania au ajuns cinci raniti, trei au plecat pe cont propriu, printre care si un cetatean german, iar alte doua au fost transferate.

In Franta a fost transferat Alexandru Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity, acesta decedand miercuri, cand aeronava cu care era transportat a ajuns pe aeroportul din Paris. Bateristul trupei, Bogdan Enache, a murit in 8 noiembrie, dupa ce a intrat in stop cardiorespirator in aeronava care il transporta la o clinica din Elvetia si care a fost intoarsa din drum.

In urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoana. In 13 zile de la tragedie au decedat alte 26 de persoane, numarul victimelor ajungand, joi, la 53.

Citeste si:
Doi ani de la Colectiv: "E timpul sa ne trezim cu totii"
Doi ani de la Colectiv: "E...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.