Mai multe perchezitii au loc, miercuri, la firme si locuintele unor persoane din judetul Gorj suspectate de infractiuni de coruptie, evaziune fiscala si spalare de bani, surse judiciare spunand ca este vizat si primarul din Urdari, care ar fi atribuit contracte unei firme a fostului edil din Turceni.

Potrivit unui comunicat transmis de Politia Romana, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Politiei Judetene Gorj, in baza delegarii procurorilor de la Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj, fac, miercuri, noua perchezitii la sediile unor firme si la locuintele unor persoane din judetul Gorj, banuite de savarsirea unor infractiuni de coruptie, evaziune fiscala si spalare de bani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2011-2015, administratorii societatilor comerciale ar fi inregistrat in evidentele contabile cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale si, prin simularea unor relatii comerciale, ar fi retras bani din conturile societatilor, arata sursa citata. De asemenea, acestia sunt suspectati ca, pentru obtinerea unor contracte de prestari servicii, ar fi comis fapte de coruptie.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 1.800.000 de lei, se arata in comunicat.

Sprijinul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Roman de Informatii. Conform unor surse judiciare, de ancheta ar fi vizat si primarul din localitatea Urdari, Mihai Calota, la ora transmiterii acestei stiri derulandu-se perchezitii atat la sediului Primariei pe care o conduce, cat si la locuinta sa.

Totodata, sursele citate spun ca perchezitii sunt in derulare si la sediul firmei YdailConstruct, societate detinuta de fostul primar din Turceni Ion Iordache, care are mai multe contracte de infrastructura si modernizare a unor unitati de invatamant in Urdari.

Conform acelorasi surse, la perchezitii anchetatorii urmeaza sa ridice documente prin care sa stabileasca modul in care au fost atribuite contractele, existand suspiciunea ca in schimbul unor lucrari atribuite prin incredintare directa de Primaria Urdari omului de afaceri Ion Iordache, acesta din urma ar fi facut mai multe lucrari la locuinta edilului din Urdari.

Citeste si:
Percheziții la Institutul Marius Nasta din București: suspiciuni de...
Percheziții la Institutul...

Ion Iordache a fost primar in Turceni din partea PNL in mandatul 2008-2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.