Premierul interimar Sorin Cimpeanu a declarat, marti, la simpozionul "75 de ani de la cutremurul vrancean din 1940", organizat la Universitatea Tehnica de Constructii, ca nu sunt numai scoli care nu au avizele corespunzatoare de la pompieri, ci si universitati si "alte institutii publice".

"Sarcina unui Guvern interimar este aceea de a aigura gestiunea tuturor problemelor curente. (...) Prin tematica acestei conferinte ne suprapunem peste o problematica deosebit de acuala, si anume aceea a evaluarii complexe din punct de vedere al riscului la incendii, al riscului la explozii si al riscului seismic. Am considerat oportuna prezenta, avand in vedere nevoia pe care am declarat-o, si nu o data, de implicare a mediului academic in solutionarea problemelor reale cu care ne confruntam si constat cu satisfactie ca exista disponibilitate (...) din partea mediului academic", a declarat premierul interimar la conferinta sustinuta la Universitatea Tehnica de Constructii, pe tema "75 de ani de la cutremurul vrancean din 1940".

La finalul conferintei, prim-ministrul interimar a spus ca "din scolile din Romania, si nu numai scoli, sunt si universitati si ale institutii publice, o mare parte nu au avizele corespunzatoare".

"Din scolile din Romania, si nu numai scoli, sunt si universitati si ale instiutii publice, o mare parte nu au avizele corespunzatoare. Suntem in momentul in care am decis ca vom verifica coerenta reglementarilor si vor fi necesare analize complexe de rsic atat la incendii, cat si la explozii si cutremure", a aratat Cimpeanu.

Totodata, premierul interimar a spus ca "cel mai important" este sa se verifice "coerenta" reglementarilor din domeniu. "Cel mai important este sa verificam coerenta reglementarilor din domeniu, deoarce exista o hotarare de guvern din 1992, o lege din 2006 modificata, exista prevederi care suspenda sau reglementeaza lipsa avizelor pentru scolile construite inainte de o anumita perioada. Deci sunt lucruri pe care trebuie sa le verificam si sa le punem intr-o coerenta fireasca. Pentru asta avem nevoie de specialisti si acesta este motivul prezentei mele aici", a mai declarat premierul interimar.

Citeste si:
Cum se vor desfășura cursurile în universitățile din țară în acest...
Cum se vor desfășura...

Intr-o conferinta de presa sustinuta, in 7 noiembrie, la Palatul Victoria, premierul interimar Sorin Cimpeanu a mentionat ca aproape 2.000 de scoli din Romania, reprezentand 7% din numarul total, au autorizatie de la pompieri, scrie MEDIAFAX.

Sorin Cimpeanu, care detine in continuare si portofoliul Educatiei, a declarat ca doar 7% din scolile din Romania, respectiv 1.295 din totalul de 19.000, au autorizatie de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.
Ulterior, intr-o emisiune la Antena 3, premierul interimar a spus ca, dupa declaratia in care arata ca doar 7% din scoli au avize de protectie impotriva incendiilor, alte 4.000 de scoli "si-au adus aminte" ca detin astfel de avize.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.