Mai multe afise prin care se cere demisia presedintelui Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, sunt expuse, marti, in sala de sedinta a CNA si pe holul institutiei, membrul Valentin Jucan blocand desfasurarea sedintei Consiliului, in semn de protest fata de Georgescu.

Doi membri ai CNA, Valentin Jucan si Florin Gabrea, au expuse pe birourile lor din sala de sedinta a Cosiliului si pe peretele din spatele lor coli cu mesaje prin care cer demisia Laurei Georgescu, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, pe holul din fata salii de Consiliu si pe usa salii sunt lipite coli cu mesaje precum "Demisia, Laura Georgescu", "CNA nu mai vrea la DNA" si "Parinti: Dati sansa de a putea fi mandri de voi!". Pe o masa se strang si semnaturi ale angajatilor Consiliului, care cer demisia Laurei Georgescu. Pana in momentul difuzarii acestei stiri, 22 de angajati, dintre cei peste 130 ai CNA, si patru membri ai Consiliului (Florin Gabrea, Rasvan Popescu, Valentin Jucan si Dorina Rusu), din cei 11 actuali, au semnat pentru demisia Laurei Georgescu.

Totodata, Florin Gabrea a spus la inceputul sedintei de marti ca vrea sa afle parerea fiecarui membru al Consiliului care participa la sedinta de marti (la care nu este prezenta Laura Georgescu) privind o eventuala solicitare comuna a membrilor CNA de demisie a actualului presedinte al institutiei.

Gabrea a spus ca nu vreau sa urgenteze demisia Laurei Georgescu, ci vrea sa afle parerea colegilor sai despre o eventuala cerere in grup de demisie a Laurei Georgescu. "Nu umblu cu toporul dupa doamna Georgescu prin oras", a spus Gabrea.

Pe de alta parte, membrii CNA Monica Gubernat si Dorina Rusu au spus ca trebuie ca majoritatea Consiliului sa faca niste demersuri concrete in acest sens. "Nu putem doar sa protestam. Trebuie sa avem o forma de document cu cereri concrete catre cei care pot sa faca ceva (Parlamentul, n.r.)", a spus Dorina Rusu. "Mi se pare normal sa si facem ceva concret, ce sa ne tot ascundem dupa piersic?", a spus Rusu.

Membrul CNA Lorand Turos a spus ca demisia este un act unilateral. "S-a modificat Legea audiovizualului, exista posibilitatea sau institutia demiterii presedintelui. De aici incolo, Parlamentul, la propunerea comisiilor (de cultura ale Parlamentului, n.r.), atunci cand analizeaza raportul de activitate (al institutiei, n.r.), poate sa ia aceasta masura. Aceasta provocare de a da un vot simbolic, sa spun asa, daca suntem de acord sau nu cu demisia presedintelui, care nu are nicio valoare juridica... Cu asemenea provocari cred ca ultima data s-au intalnit oamenii in anii '50. Bunicii, strabunicii mei au povestit cum au venit agitatori, tovarasi care au cerut fel de fel de lucruri", a spus Lorand Turos.

Citeste si:
Buhnici, amendat cu 20.000 de lei de CNCD pentru afirmațiile despre...
George Buhnici a fost amendat...

"Crezi ca cei care care umbla cu afise sunt agitatori?", l-a intrebat Rasvan Popescu, vicepresedintele CNA, pe Lorand Turos.

La randul sau, Florin Gabrea i-a atras atentia lui Lorand Turos sa nu il compare cu "activistii de pe vremea lui Gheoghiu Dej". "Nu am cum sa fiu eu comparat cu activistii de pe vremea lui Gheoghiu Dej. Eu cer ceva limpede. Eu n-am spus ca influentez demisia doamnei Laura, ca ii strang degetele in usa", a mai spus Gabrea.

Pe de alta parte, Monica Gubernat a spus ca ea a facut ceva concret in sensul ridicarii sprijinului Laurei Georgescu ca presedinte al CNA, insa Parlamentul nu a luat nicio masura in acest sens.

Ulterior, Valentin Jucan a declarat ca va boicota sedintele CNA pana cand Laura Georgescu isi va da demisia. Ulterior, acesta a dat drumul unei inregistrari cu solicitarile protestatarilor care au manifestat in ultima saptamana in Bucuresti, prin care se strigau lozinci precum "Hotii", "Jos Parlamentul!", "Toate partidele, aceeasi mizerie" si "Romania trezeste-te". Jucan a mai spus ca este dispus sa isi dea demisia din functia de membru al CNA, pentru ca Laura Georgescu sa nu mai fie presedinte al Consiliului. "Ori plecam toti acasa, ori Laura Georgescu", a afirmat Jucan.

Citeste si:
Licentele TVR pentru cateva studiouri, prelungite de CNA cu noua ani
Licentele TVR pentru cateva...

Monica Gubernat, cea care conduce sedinta de marti a CNA, a suspendat sedinta Consiliului pentru 30 de minute, precizand ca nu se poate ca Valentin Jucan sa ia decizii in nume personal care sa afecteze buna desfasurare a sedintelor institutiei. "Nicio institutie din Romania nu a fost boicotata de capii ei. Este abuz, tu, ca lider, boicotezi propria institutie", a spus Gubernat.

"Nu e CNA-ul tau", i-a spus si Radu Calin Cristea lui Valentin Jucan, in timp ce iesea din sala de sedinte a CNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.