Studentul din Iasi care a murit dupa ce a fost injughiat de un coleg de camera avea 20 de plagi, majoritatea in spate, iar tanarul aflat in stare grava la spital a fost injunghiat de 18 ori, spun surse apropiate anchetei, in timp ce principalul suspect este in continuare cautat.

Surse apropiate anchetei spun ca cei doi tineri injunghiati si agresorul, toti studenti in anul I la Facultatea de Economie si Administrare a Afacerilor a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, petrecusera noaptea trecuta intr-un club din oras si s-au intors spre dimineata, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit acelorasi surse, studentul care a murit, Victor Nour, din Republica Moldova, a fost gasit cu 20 de plagi injunghiate, majoritatea in zona spatelui, in timp ce tanarul care se afla in spital, in stare grava, Casian Harpa, a fost injunghiat de 18 ori.

"Tinerii au fost gasiti in stare extrem de grava. Unul dintre ei era in stop cardio-respirator post-traumatic cu leziuni de tip plaga injunghiata, multiple, la nivelul tuturor segmentelor. S-a efectuat resuscitare cardiopulmonara indelungata inclusiv cu plasarea de dren toracic si administrarea de solutii de reumplere volemica. Din pacate, in ciuda eforturilor de resuscitare, pacientul a decedat", a declarat Diana Cimpoesu, medic sef UPU-SMURD la Spitalul de Urgente "Sfantul Spiridon" din Iasi.

Casian Harpa a fost operat si diagnosticat cu arsura de cai aeriene in urma incendiului, el avand multiple plagi injunghiate la nivelul capului, toracelui, abdomenului, mainilor si picioarelor si fiind in continuare in stare critica.

"A fost adus la UPU diagnosticat cu soc post-traumatic si leziuni de inhalare. A mers direct in sala de operatii unde s-a intervenit, cea mai importanta plaga injunghiata prezentata de acest pacient fiind cea abdominala cu interesare hepatica. Pacientul este in continuare in stare critica, internat la ATI, deocamdata cu un prognostic rezervat, dar speram ca varsta tanara si rapiditatea interventiei sa poata sa duca la o evolutie favorabila", a adaugat Diana Cimpoesu.

Suspectul principal, Aurelian Giosan, este cautat de Politie in tot orasul, fiind instituite filtre in statiile de autobuz si in gara.

Citeste si:
Un preot dintr-o biserică din Franţa a fost înjunghiat chiar în...
Un preot dintr-o biserică din...

Incidentul a avut loc intr-o camera a Caminului C4 din Complexul "Targusor Copou" al Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, unde luni dimineata portarul a vazut fum iesind pe sub usa camerei si a intervenit cu un coleg al sau.

In camera au fost gasiti doi studenti care erau injunghiati, ambii fiind in stare foarte grava, iar acolo au ajuns echipaje de ambulanta. In cazul unuia dintre tineri, medicii nu au mai putut face nimic intrucat era in stop cardio-respirator, fiind facute manevre de resuscitare fara succes, astfel ca a fost declarat decesul.

Celalalt tanar a fost transportat la spital.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Iasi, Anca Vijiac, suspectul principal in acest caz este un alt student, coleg de camera cu cei doi tineri, care ar fi incercat apoi sa dea foc camerei de camin, iar incidentul s-a produs pe fondul consumului de alcool.

Citeste si:
VIDEO Crimă șocantă în Timișoara. O femeie a fost arsă de vie de un...
VIDEO Crimă șocantă în...

La randul lor, reprezentantii universitatii au precizat ca cei trei studenti erau toti in anul I, inmatriculati la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, si ca incidentul s-ar fi produs in jurul orei 07.00, dupa ce acestia s-ar fi intors bauti dintr-un club.

"Incendiul nu a fost unul de amploare si s-a stins repede. Suntem cu totii pur si simplu consternati, este o tragedie", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Bogdan-Eduard Plescan, directorul general administrativ al Universitatii "Alexandru Ioan Cuza".

Studentul care a murit era din Republica Moldova, iar ceilalti doi, tanarul ranit si presupusul agresor, sunt din judetul Neamt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.