O angajata a Golden Ideas Fireworks Artists le-a spus anchetatorilor ca firma ”practic nu avea evidenta contabila” si ca s-a panicat dupa ce a vazut efectele incendiului din Colectiv, acesta fiind motivul pentru care s-a recurs la stergerea unor documente.

”La scurt timp dupa evenimentul din data de 30.10.2015, respectivul incendiul din clubul Colectiv, am procedat la stergerea unor anumite documente din calculator. Revin si precizez ca Andreea Sirbu a sters acele documente. Eu i-am solicitat colegei mele Sirbu Andreea sa stearga acele documente din calculator pentru ca m-am panicat. Revin si arat ca am facut o confuzie. Eu am vorbit cu Sirbu Andreea la telefon, dar efectiv de sters le-a sters Nita Cristian. Eu am vorbit cu Sirbu Andreea la telefon, dar efectiv de sters, le-a sters Nita Cristian. Eu, in calculatorul de la serviciu am mai multe foldere, insa am rugat-o pe Sirbu Andreea sa-l stearga numai pe cel cu colaboratorii. Am sters acel folder pentru ca nu intotdeauna aveam contracte incheiate cu colaboratorii nostri. Practic, nu aveam evidenta contabila", a precizat Adriana Moise, agajata a Golden Ideas Fireworks Artists, in fata procurorilor Parchetului instantei supreme.

Aceasta le-a mai spus anchetatorilor ca ea a decis stergerea unor documente.

"In legatura cu stergerea acelor documente, precizez ca a fost decizia mea sa sterg documentele. Referitor la stergerea folderelor din calculatorul de la serviciu, nu am avut nicio discutie cu reprezentantul firmei. A fost decizia mea exclusiva. Am purtat discutii telefonice cu Nita Daniela Ioana, dar niciodata despre stergerea acelor foldere", a mai spus Adriana Moise, in fata anchetatorilor

Angajata Golden Ideas Fireworks Artist a mentionat ca nu stie de existenta unui contract incheiat intre firma si organizatorul concertului din Clubul Colectiv, dar presupune ca documentul a fost incheiat dupa incendiu.

De asemenea, Adriana Moise le-a spus procurorilor ca artificiile folosite la Clubul Colectiv erau din Bulgaria.

"Stiu ca artificiile care au fost folosite la evenimentul din data de 30.10.2015, erau de categoria T1. Artificiile erau de provenienta din Bulgaria. Nu am vazut niciodata artificiile, eu cunosc mai mult caracteristicile din documente sau din discutiile cu colegii mei de la firma(...) Inainte de evenimentul din data de 30.10.2015, la sediul firmei a avut loc o discutie la care au participat Moise Marian, Nita Daniela Ioana. Nu stiu ce s-a discutat. Stiu ca s-a stabilit sa se monteze artificiile si sa se monteze jeturile de CO 2", a mai spus Moise, la audieri.

Citeste si:
Verificări la sânge după tragedia din Cariera Jilț. Ministrul...
Verificări la sânge după...

Daniela Nita, administratorul firmei Golden Ideas Fireworks Artists, care a furnizat artificiile din clubul Colectiv, sotul acesteia, directorul firmei Cristian Nita si Viorel Zaharia, pirotehnist autorizat, angajat al SC G.I.F.A, au fost retinuti, vineri, de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Cei trei au fost dusi, sambata, la Judecatoria Sectorului 4 cu propunere de arestare preventiva.

Potrivit procurorilor, Viorel Zaharia a instalat efectele pirotehnice (foc de artificii) in incinta Clubului Colectiv, in ziua de 30 octombrie 2015, fara a respecta masurile de siguranta si prevederile legale in acest sens. El este acuzat de ucidere din culpa.

Ulterior producerii incendiului din data de 30 octombrie 2015 din incinta clubului Colectiv, in calitate de reprezentanti ai SC G.I.F.A. SRL, Daniela Ioana Nita (administrator) si Cristian Mihai Nita (director) "au procedat la distrugerea si sustragerea de documente ce constituie probe, pentru a impiedica sau ingreuna cercetarile in cauza, precum si cu scopul de a-l ajuta pe inculpatul Zaharia Viorel pentru a nu fi trasi la raspundere penala", mai spun procurorii.

Citeste si:
Noi vești despre dosarul Colectiv. Instanța vrea să reaudieze doi...
Noi vești despre dosarul...

Daniela si Cristian Nita sunt acuzati de favorizarea faptuitorului si sustragerea sau distrugerea de probe ori de inscrisuri. Procurorii au audiat, in aceasta saptamana, 147 de persoane, martori si persoane care au fost ranite in incendiul din clubul Colectiv, iar vineri s-au facut sapte perchezitii in Bucuresti si judetul Giurgiu.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca procurorii Parchetului instantei supreme au facut perchezitii la sediul Golden Ideas Fireworks Artists din Bucuresti, la un punct de lucru/depozit din comuna Bucsani, judetul Giurgiu, la locuintele celor doi patroni ai firmei, Daniela Ioana Nita si Cristian Mihai Nita, si la locuintele altor trei persoane, Florin Alexandru Bescu, Adriana Moise si Andreea Sirbu, toate din Bucuresti.

Conform datelor de la Registrul Comertului, Daniela Ioana Nita, in varsta de 38 de ani, este actionarul majoritar al firmei Golden Ideas Fireworks Artists, cu 80% din actiuni, in timp ce Cristian Mihai Nita, in varsta de 31 de ani, are 20% din actiuni.

Citeste si:
Narcisa Birjaru de la Chefi la Cuțite, angajata lui Cristi Borcea:...
Narcisa Birjaru de la Chefi...

Golden Ideas Fireworks Artists, cu sediul pe Drumul Sarii nr 57, in sectorul 6, a fost infiintata in anul 2005. Afacerile firmei s-au plasat anul trecut la 1,38 milioane lei, iar profitul net a fost de circa 19.000 lei, societatea raportand cinci angajati in 2014.

In cazul incendiului de la Colectiv, a deschis si DNA o ancheta pentru abuz in serviciu legat de emiterea autorizatiei de functionare pentru local. In dosarul de la DNA, a fost retinut si fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.