Peste 3.000 de oameni se afla, la ora transmiterii acestei stiri, in Piata Universitatii, unde bulevardul Nicolae Balcescu este blocat, oamenii scandand ”Plecati, plecati si nu mai candidati!”.

Update

Manifestantii, care blocheaza tot bulevardul, scandeaza "Nu dati afara tinerii din tara!", ”Hotii” si ”Plecati, plecati si nu mai candidati!”, ”Coruptia ucide!”, ”Parlament penal, mars la tribunal!”.

Oamenii au cantat Imnul national, agita steaguri si sufla in vuvuzele.

Spre deosebire de zilele precedente, cand la manifestatie au fost in majoritate tineri, acum tinerii sunt in numar mai mic, iar in piata sunt grupuri dispersate si neomogene, reprezentanti ai unor diverse asociatii, precum revolutionarul Dumitru Dinca. Manifestantii au mesaje diverse, cerand de la caderea Parlamentului si pana la monarhie sau majorari salariele, insa tema centrala ramane ”Colectiv”.


Update

Manifestantii au inceput sa se adune, pentru a treia seara la rand, in Piata Universitatii din Capitala, proteste fiind anuntate si in alte orase ale tarii.

In Piata Universitatii s-au adunat aproximativ 200 de persoane, atat in zona fantanii, cat si vizavi, la Teatrul National, circulatia nefiind blocata. Numarul protestatarilor este in crestere.


Noi proteste sunt anuntate sa aiba loc, joi seara, in Bucuresti si in mai multe orase din tara, pentru a treia zi la rand, dupa ce revolta din strada, generata de tragedia din Clubul Colectiv, a dus la demisia Guvernului Victor Ponta, manifestantii vrand acum schimbarea clasei politice.

Marti seara, dupa cele trei zile de doliu national si dupa un mars al tacerii in memoria victimelor din Clubul Colectiv, peste 25.000 de persoane au iesit in strada pentru a-si exprima revolta. Mesajul de pe Facebook pentru chemarea oamenilor in strada era: "Demisia Piedone, subordonatilor lui si tuturor celor raspunzatori" si "Sa nu mai lasam oamenii sa fie sacrificati in numele spagii!".

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

In urma protestelor, miercuri dimineata, premierul Victor Ponta a anuntat ca isi depune mandatul, precizand ca spera ca demisia Guvernului sau satisface cerintele oamenilor care au fost in strada si adaugand ca este nevoie de solutii rationale. Ulterior, si primarul sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedona, anunta ca demisioneaza din functie, spunand ca-si asuma vina morala pentru tragedia din Clubul Colectiv, scrie MEDIAFAX.

In acest context, bucurestenii au iesit din nou in strada, miercuri, in Piata Universitatii, in numar si mai mare - 30.000 -, ei manifestand impotriva coruptiei din sistem si cerand dreptate si alti lideri politici.

Manifestari similare au fost organizate in mai multe orase din tara, la care au participat zeci de mii de oameni.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, joi dimineata, ca, pentru prima data, va chema vineri la consultarile pentru formarea Guvernului societatea civila si reprezentanti ai manifestatilor, precizand ca a auzit vocea strazii si ca va tine cont de solicitarile protestatarilor. "V-am vazut, v-am auzit. Voi tine cont de solicitarile voastre", a spus presedintele.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.