Peste 30.000 de oameni protesteaza in Piata Universitatii, de patru ore, oamenii fluturand steaguri, fluierand din fluiere si vuvuzele, scandand si afisand mesaje impotriva coruptiei si clasei politice.

Update

Oamenii sunt in Piata Universitatii de patru ore, in numar mai mare decat la protestul de marti seara, urmat de depunerea mandatului de premierul Victor Ponta si demisia primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

O parte dintre protestatari au fost la Parlament, dupa care s-au alaturat din nou multimii din Piata Universitatii.

"Nu ma cumperi cu doua demisii" si "Nu ne puteti manipula", apare scris pe doua dintre bannerele din multime. Oamenii spun ca au venit in aceasta seara pentru a cere mai mult decat demisii de la politicieni.

Pe pancarte au scrise mesaje precum: "Eu cred in Romania", "The day we give in is the day we die" (Ziua in care cedam este ziua in care murim, versuri Goodbye to Gravity, n.r.), "Vreau o Romanie in care sa-mi doresc sa traiesc", "Nu ma cumperi cu doua demisii", "Romania curata, coruptia ucide", "Jos labele de pe justitie", "Bunicii la razboi, parintii la revolutie, noi cautam o alta solutie".

La acestea se adauga mesaje impotriva tuturor politicienilor: "Nu vrem PNL, nu vrem PSD, nu vrem USL, nu pentru asta s-a iesit ieri in strada. Plecati toti", "Daca va schimbati intre voi, generatia noastra va duce la gunoi", "Iohannis, atentie. Ai o singura sansa. Fara securisti, fara mafioti", "DNA, nu raspunzi decat in fata romanilor, iar romanii spun: Rade-i pe toti", "Nou partid, nou inceput", "Jos mafia politica", "Pentru crime si hotie, noi va vrem la puscarie", dar si a Patriarhului Daniel - "Piedone si Viorel, luati-l si pe Daniel".

Totodata, oamenii au scandat "Peste tot coruptie, nicaieri justitie", "Toate partidele fura prin rotatie", "Toate partidele, aceeasi mizerie", "Vrem spitale, nu catedrale", "Daniel, Daniel, o sa te deranjam nitel", "Vrem 300, nu 600", "Colectiv", "Romania, trezeste-te", "Coruptia ucide", "Jos sistemul mafiot" si "Anticipate".

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...


Update

Peste 20.000 de protestatari au pornit in mars din Piata Universitatii inspre Piata Unirii, oamenii manifestand impotriva coruptiei din sistem si cerand dreptate si alti lideri politici.

Protestatarii de la Parlament striga "Afara, afara, cu mafia din tara", "Va rugam sa ne scuzati, nu producem cat furati", "Plecati cu totii", "Dizolvare, dizolvare", "Singura solutie, inc-o revolutie" si "Pacat, pacat, de sangele varsat".

Alte mii de oameni au ramas sa protesteze in Piata Universitatii, care s-a umplut de asemenea, chiar si dupa plecarea convoiului la Parlament.



Update

Tineri participanti la manifestatia de miercuri seara din Piata Universitatii impart in multime ”Ziarul Colectiv” - coli A 4, pe care sunt tiparite patru texte ”adunate de la oameni care fac pe Facebook ceea ce presa a uitat sa faca sau nu vrea sa faca”, primul text fiind al lui Adrian Rugina. In multimea adunata in Piata Universitatii, mai multi tineri impart ”Ziarul Colectiv”, data 4 noiembrie 2015, scrie mediafax.

Citeste si:
Dosar de corupție în vămi. Polițiști de frontieră, suspecți că au...
Dosar de corupție în vămi....

”Adunam texte de la oameni care fac pe Facebook ceea ce presa a uitat sa faca. Sau nu vrea sa faca. Noua presa suntem noi”, scrie sub titlul ”Ziarul Colectiv”.

Primul text este scris, in 16 noiembrie 2014, de Adrian Rugina, tobosar al trupei ”Bucium”, care si-a pierdut viata in incendiul de vineri seara din Clubul Colectiv.


Peste 4.000 de oameni, care s-au adunat din nou, miercuri seara, la Piata Universitatii, au blocat bulevardul Nicolae Balcescu, si scandeaza mesaje anticoruptie, impotriva tuturor partidelor si pentru alegeri anticipate.

Protestatarii, al caror numar depaseste acum 4.000 de oameni, scandeaza "Peste tot coruptie, nicaieri Justitie", "Toate partidele, aceeasi mizerie", "Vrem schimbare, nu catedrale", "Coruptia ucide" si "Jos sistemul mafiot", cerand totodata alegeri anticipate.

Citeste si:
Importanța și etapele procesului de curățare a sistemului de...
Importanța și etapele...

Pe pancarte au scrise mesaje precum: "Nu vrem PNL, nu vrem PSD, nu vrem USL, nu pentru asta s-a iesit ieri in strada. Plecati toti", "Daca va schimbati "Iohannis, atentie. Ai o singura sansa. Fara securisti, fara mafioti", "DNA, nu raspunzi decat in fata romanilor, iar romanii spun: Rade-i pe toti", "Daca va schimbati intre voi, generatia noastra va duce la gunoi", Nou partid, nou inceput", "Bunicii la razboi, parintii la revolutie, noi cautam o alta solutie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.