Social3 Noiembrie 201512:03

Lectura de 2 minute

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) recomanda televiziunilor sa nu filmeze si sa nu difuzeze imagini de la priveghiurile si de la ceremoniile funerare ale victimelor tragediei din clubul Colectiv.

Recomandarea a fost adoptata cu unanimitatea membrilor CNA prezenti la sedinta de marti (Rasvan Popescu, Dorina Rusu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Laura Georgescu, Viorel Buda, Lorand Turos si Florin Gabrea), la propunerea lui Gabriel Tufeanu.

Consiliul National al Audiovizualului va monitoriza daca televiziunile respecta aceasta recomandare.

CNA a decis sa faca aceasta recomandare tuturor televiziunilor dupa ce a primit un apel de la familia lui Mihai Alexandru si cea a Catalinei Ionita, victime ale tragediei din clubul Colectiv, care a fost transmis luni si presei.

Cele doua familii au facut un apel la decenta si discretie, cerandu-le reprezentantilor institutiilor publice, mass-media, societatii civile si persoanelor particulare sa respecte dreptul la intimitate al familiilor indoliate. "Familiile cer presei sa se abtina de la a filma, transmite, prelua si afisa imagini de la priveghi si de la ceremoniile funerare, ca o dovada de respect pentru memoria Catalinei si a lui Mihai, precum si pentru durerea familiilor", se spune in acest apel, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
STUDIU Urșii koala, printre cele mai rare animale
STUDIU Urșii koala, printre...

Mihai Alexandru, unul dintre chitaristii formatiei Goodbye to Gravity, a decedat in incendiul grav produs vineri seara in clubul Colectiv din Bucuresti, unde acesta si colegii sai de trupa au sustinut un concert pentru a-si promova cel mai recent album, "Mantras of War". In incendiu a murit si iubita lui Mihai Alexandru, Catalina Ionita, cofondator al UrbanEye Film Festival din Bucuresti.

Pe de alta parte, CNA va analiza si modul in care tragedia din Colectiv a fost reflectata la televiziuni, ca urmare a unei autosesizari a membrului Consiliului Dorina Rusu. In plus, CNA a primit pana in momentul difuzarii acestei stiri un numar de sapte sesizari de la telespectatori privind modul in care televiziunile au reflectat subiectul tragediei din Colectiv.

Totodata, membrii Consiliului National al Audiovizualului au tinut, la inceputul sedintei de marti, un moment de reculegere in memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv. Aceasta este prima sedinta organizata de CNA dupa izbucnirea incendiului din Colectiv.

Numarul persoanelor decedate in urma incendiului izbucnit vineri seara in clubul Colectiv din Capitala a ajuns la 32. Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate in mai multe spitale din Bucuresti, peste 50 fiind in stare critica sau grava.

Citeste si:
Bursa de la Bucuresti, in scadere dupa doua ore de tranzactionare
Bursa de la Bucuresti, in...

Sambata, CNA le-a amintit televiziunilor si radiourilor ca au obligatia de a-si adapta programele in mod corespunzator, ca urmare a hotararii Guvernului de a declara sambata, duminica si luni ca zile de doliu national, in memoria victimelor tragediei din clubul Colectiv.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.