Centrul Regional de Transfuzii Cluj inregistreaza, luni, un numar dublu de donatori de sange fata de o zi obisnuita, o parte dintre cei care s-au prezentat pentru a dona spunand ca fac acest lucru pentru victimele incendiului de la clubul Colectiv din Bucuresti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul Centrului Regional de Transfuzii Cluj, Adriana Sime, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca luni au venit foarte multi donatori si o parte dintre ei doneaza pentru victimele din Bucuresti, dar sunt si persoane care doneaza pentru urgentele medico-chirurgicale si pentru bolnavii cronici din Cluj.

"Din datele noastre, fata de o zi normala, cand aveam circa 65-70 de donatori, luni se inregistreaza o dublare a numarului acestora. In cazul in care situatia o va impune si vor veni persoane sa doneze dupa ora 13.00, ora de inchidere a programului de recoltare, putem prelungi daca este nevoie. Actiunea aceasta de solidaritate a clujenilor mi se pare extraordinara si binevenita, ar fi bine sa vina donatori de sange in mod constant si regulat", a spus Sime.

Dan este student in anul II la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca (UTCN) si a venit la Centrul Regional de Transfuzii cu trei colegi sa doneze sange pentru victimele incendiului din clubul Colectiv.

"Sunt metalist, sunt alaturi de cei care au fost in clubul Colectiv la concert si au acum probleme medicale grave si sunt internati in spitale si singura modalitate prin care pot sa ii ajut, pe langa a fi sufleteste alaturi de ei, este sa donez sange", a spus tanarul.

Tot luni, zeci de persoane au donat sange in cadrul unei actiuni organizate la Cluj-Napoca de Asociatia React si Fundatia Vodafone Romania, in cadrul programului "O sansa pentru viata".

"La statia mobila amplasata in fata Salii Sporturilor au venit persoane care au dorit sa doneze sange si pentru victimele din Bucuresti, dar si pentru spitalele din regiune, pentru salvarea pacientilor supusi unor interventii chirurgicale sau a celor care necesita preparate sanguine", a declarat Oana Martin, reprezentant al Asociatiei React.

Citeste si:
Atac armat la o universitate din centrul orașului Praga. 15...
Atac armat la o universitate...

Vineri seara, in clubul bucurestean Colectiv, 30 de persoane au murit, iar peste 180 au fost ranite, in urma unui incendiu declansat de la artificii aprinse in fata scenei unde avea loc un concert al trupei rock Goodbye Gravity. Un numar de 146 de raniti au fost internati in 12 spitale din Capitala, mai mult de jumatate dintre acestia fiind in stare grava sau critica, iar prognosticul medicilor in cazul acestora fiind foarte rezervat.

Un numar de 137 de raniti mai erau internati, duminica seara, in spitalele Capitalei, potrivit Ministerului Sanatatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.