Presedintele Klaus Iohannis a declarat, sambata, ca a vizitat toti pacientii din Spitalul Floreasca internati cu arsuri in urma incendiului din clubul bucurestean, majoritatea fiind inconstienti, el aratand ca toata lumea este profund indurerata si revoltata ca s-a putut intampla asa ceva.

[Update]

"Am vizitat toti pacientii de aici din spital care au fost internati cu arsuri de la tragedia de aseara, majoritatea sunt inconstienti, sunt grav raniti, dupa spusele medicilor. O sigura persoana a fost constienta si am putut sa vorbesc un pic cu ea", a spus Iohannis, la iesirea din Spitalul Floreasca.

Presedintele a mentionat, de asemenea, ca a vorbit cu mama unui pacient.

"Toata lumea este profund indurerata, lumea este revoltata ca s-a putut intampla asa ceva si in continuare sper sa reusim sa avem rezultatele anchetelor foarte repede si, daca se impune, sa schimbam anumite norme, sa o putem face repede, sa nu se mai intample niciodata o astfel de tragedie", a subliniat Iohannis.



[Update]

"Sper ca autoritatile sa termine repede si ferm anchetele si sa avem concluzii cu care putem pe urma sa explicam parintilor, fratilor, copiilor victimelor de ce s-a intamplat aceasta tragedie", a spus Iohannis.

"Am fost toata noaptea in legatura cu autoritatile, azi dimineata am fost in legatura cu Procuratura Generala si i-am rugat pe toti sa vina cat se poate de repede cu concluzii care ne ajuta sa explicam oamenilor ce s-a intamplat si ce trebuie sa facem ca astfel de tragedii sa nu se mai intample la noi niciodata", a continuat presedintele.


Presedintele Klaus Iohannis, care a ajuns, sambata, la Spitalul Floreasca, unde sunt internate o parte din victimele din Club Colectiv, s-a declarat revoltat ca s-a putut intampla asa ceva in mijlocul Bucurestiului, spunand ca are indicii ca tragedia s-a produs din cauza ignorarii legilor, scrie MEDIAFAX.

”Sunt indurerat si cutremurat, dar si revoltat ca o astfel de tragedie de proportii s-a putut intampla chiar in mijlocul Bucurestiului. Atatia oameni tineri care au mers pur si simplu sa se distreze au murit”
, a spus presedintele, care la ora transmiterii acestei stiri se afla la Spitalul Floreasca, unde sunt internati 15 raniti in incendiul produs vineri seara in Clubul Colectiv.
Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

El a spus ca tragedia a fost cauzata de nerespectarea si ignorarea legilor si a normelor la club.

”Se datoreaza si faptului ca problema s-a abordat si dupa princincipiul «lasa ca merge si asa». Am indicii ca nu au fost respectate reglementarile legale si ca ignorarea legilor a dus la aceasta tragedie”, a adaugat seful statului.

"Am fost cutremurat la stirea ca sunt victime, este ceva ce nu trebuie sa existe. Am antamat deja de azi-noapte ideea doliului national, vom avea cred astazi deja o hotarare de guvern, conform legii", a mai spus Iohannis.

"Le multumesc celor care au fost acolo si au intervenit, echipajele si-au facut datoria, medicii si-au facut datoria si cred ca autoritatile acum isi fac toate datoria. Este pentru unii prea tarziu, dar e bine ca am avut aceasta reactie rapida si ce s-a putut salva sa fie salvat", a aratat presedintele.

Citeste si:
Atac armat la o universitate din centrul orașului Praga. 15...
Atac armat la o universitate...

In urma incendiului produs vineri seara in Clubul Colectiv din centrul Capitalei si-au pierdut viata 27 de oameni, iar alti aproximativ 200 au fost raniti. La acest moment, 146 de persoane sunt internate la 12 spitale din Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.