Primele vouchere de vacanta au fost emise, dupa ce proiectul intampinase probleme legate de suport, dar si de procentul care trebuia alocat emitentilor, a declarat joi presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), Anca Pavel Nedea.

"Sunt bucuroasa sa va aduc hot, fierbinti, primele contracte pe vouchere de vacanta, atat semnate de angajator cu emitentul, avem aici o societate hoteliera si o agentie, cat si semnate intre hotelieri si emitenti. Au fost probleme legate de hartie, de suport, de modul cum vor fi folosite, dar si legate de procentul pe care trebuia sa il alocam emitentielor, avand in vedere ca au de acoperit productia, cheltuielile si diseminarea. Mai sunt inca discutii. Dar ele au luat fiinta. Exista lege, exista norme, exista contracte. Mesajul emitentilor este ca asteapta contractorii si cei care doresc sa se foloseasca de voucherele de vacanta sa ii caute", a afirmat ea.

Noul presedinte ANT a aratat ca este vorba de Hotelul Ambasador si de agentia de turism Eximtur.

"Noi pe acestea le avem, nu stim cate s-au semnat in total. Insa nu este important cu cine s-au semnat, ci ca s-a dat drumul la proiectul asta", a spus Pavel Nedea. Potrivit acesteia, incomingul, numarul de turisti straini care viziteaza Romania, este "un subiect prioritar, dar si o palarie foarte greu de dus". Segmentul cheie cu care Romania ar putea aduce mai multi turisti straini este turismul balnear, a spus ea.

Una dintre masurile pe care ANT le are in vedere in acest sens este reducerea timpului de emitere a vizelor pentru turistii straini din piete tinta.

"Pentru partea de agentii de turism avem in vedere deblocarea situatiei vizelor pe diferite piete cu potential pe care le urmaresc de foarte mult timp. Impreuna cu ministerul de resort, au fost pasi importanti facuti deja. Ne-am intalnit cu cei de la ANAT tocmai sa rezolvam problema vizelor pentru China, astfel incat sa generam o circulatie turistica mai usoara. De asemenea, in urmatoarele doua-trei luni maxim luam alte piete targhetate de ANAT. Vrem sa imbunatatim procedurile si sa scurtam durata de obtinere a vizelor pentru piete care isi doresc sa vina in Romania", a spus seful ANT.

Turistii chinezi vor putea primi astfel viza pentru Romania in doar cateva zile. Iar ANT se va orienta apoi si va extinde proiectul pentru turisti din alte piete precum Abu Dhabi, India, Polonia si Spania.

Citeste si:
3 moduri de a-ţi proteja sănătatea atunci când pleci în vacanţă
3 moduri de a-ţi proteja...

"Piete tinta precum Abu Dhabi, India, Polonia si Spania au fost prospectate ca piete cu oportunitate. In ceea ce priveste site-ul de promovare www.romania.travel, mai sunt multe de facut, am demarat un proiect pentru refacerea lui. Ne dorim actualizarea si dezvoltarea, dar mai ales realizarea din site-ul romania.travel a unui instrument care sa genereze circulatie turistica, instrument care sa apropie clientul si care sa fie proactiv. (...) De asemenea, targhetam trei continente: America de Nord, Asia, Europa. Tari: Austria, Bulgaria, Franta, India, Republica Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia, SUA, Turcia", a declarat Nedea.

Romania nu va mai fi prezenta insa, din 2016, in catalogul tiparit Neckermann.

Normele metodologice privind acordarea voucherelor de vacanta au fost publicate in luna august in Monitorul Oficial, actul normativ stabilind ca atat salariatii din sectorul bugetar, cat si cei din mediul privat pot primi vouchere de vacanta in limita a sase salarii minim brute.

Citeste si:
Vouchere pentru femei, în valoare de 300 de lei. Cum pot primi...
Vouchere pentru femei, în...

Voucherele de vacanta reprezinta bonuri de valoare emise de unitatile autorizate de Ministerul Finantelor Publice, care sunt acordate persoanelor angajate prin incheierea unui contract individual de munca si pot fi folosite doar in turismul romanesc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.