Liderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat, miercuri, ca liberalii au depus o cerere pentru infiintarea unei comisii de ancheta care sa vizeze modul in care functioneaza sistemul de alocare a echipajelor de insotire, de formare a coloanelor oficiale.

"Astazi, impreuna cu grupul parlamentar al national-democratilor am depus la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor solicitarea de infiintare a unei comisii de ancheta care sa vizeze modul in care functioneaza astazi sistemul de alocare a echipajelor de insotire, de formare a coloanelor oficiale, vrand prin aceasta comisie de ancheta sa aflam cateva lucruri", a declarat deputatul PNL.

Nicolaescu a explicat ca obiectul comisiei de ancheta va fi investigarea, pe ultimii doi ani, 2014-2015, a felului in care au fost cheltuiti banii pentru coloane oficiale si depistarea neconcordantelor legislative pe aceasta tema.

"Am cerut macar pe doi ani, 2014-2015, pentru ca, daca am fi extins pe o perioada mai lunga, probabil ca ne apucau vreo doi ani pana obtineam informatii. Pe doi ani, sper ca aceste institutii care au atributii in acest sens, in doua-trei luni de zile sa ne puna la dispozitie toate documentele necesare, sa putem sa facem audierile care vor fi impuse de modul de derulare a activitatii comisiei", a declarat Nicolaescu.

"Pe de alta parte, am dori sa aflam banii care au fost cheltuiti pentru asemenea lucruri, daca ele au fost sau nu in cadrul legal si, bineinteles, lucrul cel mai important, din punctul meu de vedere, sa depistam toate neconcordantele legislative, sa vedem de ce o parte din norme si instructiuni n-au fost transparente, au fost tinute la secret si sa vedem ce avem de facut pentru imbunatatirea legislatiei, sa putem sa prevenim si sa nu se mai intample asemenea situatii", a mai spus deputatul.

De asemenea, el a aratat ca spera ca Biroul Permanent sa ia act de aceasta solicitare si sa o inscrie pe ordinea de zi a plenului de saptamana viitoare, scrie MEDIAFAX.

In ceea ce priveste respectarea Regulamentului, Eugen Nicolaescu a precizat ca, din punctul sau de vedere, comisia respecta toate conditiile legale, avand in vedere ca nu se refera la o anumita situatie, ci la modul general. "Comisia va respecta toate instructiunile din Regulament in ceea ce priveste numarul, componenta, culoarea politica, are un regulament, are toate obiectivele, are mod de desfasurare", a spus deputatul.

Citeste si:
Nicolaescu: Legea preventiei, respinsa prin incalcarea Regulamentului
Nicolaescu: Legea preventiei,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.