Politistii Sectiei 25 care au anchetat cazul copilului cu dizabilitati dintr-un complex de servicii sociale care a fost legat de o usa de supraveghetori au propus clasarea dosarului, urmand ca procurorii Parchetului Judecatoriei Sectorului 6 sa decida daca isi vor insusi solutia.

"Dosarul a fost inaintat de organele de politie de la Sectia 25 la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 6 cu propunere de clasare si urmeaza a fi verificat de procuror care va decide daca isi va insusi sau nu propunerea", a declarat, pentru MEDIAFAX, Roxana Tarlea, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 6.

Potrivit sursei citate, in dosar nu s-a inceput urmarirea penala pentru nicio persoana. Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 6 a inceput, pe 14 iulie, urmarirea penala in acest caz pentru faptele de rele tratamente aplicate minorului, lipsire de libertate in mod ilegal si abuz in serviciu.

Ancheta a fost demarata de procurori, in iulie, in urma unei sesizari facute de reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Sector 6, dupa ce in presa au aparut mai multe imagini cu un copil cu dizabilitati dintr-un complex de servicii sociale din Sectorul 6 al Capitalei care a fost legat de o usa de catre supraveghetori. La randul sau, Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA) a facut sesizare penala la Politia Sectorului 6.

Presedintele ANPDCA, Gabriela Coman, a declarat pe 14 iulie, pentru MEDIAFAX, ca a trimis Corpul de control la Complexul de servicii sociale Istru din Sectorul 6 dupa ce in presa au aparut imagini cu un copil din centru care era legat. Gabriela Coman a mai precizat ca, minorul are 16 ani si dizabilitati asociate, iar din primele informatii ar fi rezultat ca supraveghetorii ar fi decis sa-l lege pentru a-l putea controla mai bine, deoarece acesta ar fi fost agitat.

In urma cercetarii disciplinare s-a dispus demiterea din functie a sefului centrului, urmand ca acesta sa fie trimis in cercetare pentru suspiciunea de abuz, a anuntat, pe 15 iulie, Primaria Sectorului 6..

De asemenea, s-a dispus desfacerea contractelor de munca, in conformitate cu articolul 248 alineatul 1, litera e) din Codul muncii, a trei ingrijitoare si a asistentului medical, persoane angajate in cadrul Complexului de Servicii Sociale "Istru", se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Sectorului 6, trimis, in iulie, agentiei MEDIAFAX..

Citeste si:
Răsturnare de situație! Afaceristul din Cluj și-ar fi înscenat...
Răsturnare de situație!...

Rezultatele cercetarii disciplinare au fost trimise Politiei Sectorului 6, pentru clarificarea imprejurarilor in care faptele au avut loc si completarea procedurilor de cercetare care se impun in cazul suspiciunii unei situatii de abuz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.