Mai multe perchezitii au loc, joi, la Primaria Buzau, intr-un dosar in care functionari din institutie sunt suspectati, intre altele, ca nu au inscris in sistemul informatic procese- verbale de contraventie pentru eludarea platii acestora sau ca ar fi introdus date false privind plata unor amenzi.

Procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Buzau fac mai multe perchezitii la sediul Primariei Buzau, la Directia Economica, in cadrul unei actiuni ce vizeaza savarsirea de catre mai multe persoane a infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, frauda informatica si abuz in serviciu.

Potrivit DIICOT, mai multi functionari publici din Primaria Buzau-Directia Economica au constituit un grup infractional organizat, ei fiind suspectati ca nu au inscris in sistemul informatic mai multe procese-verbale de contraventie, in vederea eludarii platii acestora. De asemenea, acestia ar fi introdus date false in sistemul informatic, ”respectiv mentiuni nereale ca amenzile ar fi fost platite la consiliile locale din alte localitati sau la sucursale si filiale CEC din alte localitati, actiuni urmate de distrugerea documentelor de constatare a contraventiilor si introducerea scriptica a altor documente”.

Functionarii mai sunt suspectati ca au introdus date false in sistemul informatic, vizand stergerea si anularea datoriilor mai multor persoane juridice in conditii nelegale, respectiv inainte de implinirea termenului de prescriptie de cinci ani, ca nu au luat masurile legale pentru urmarirea si executarea bunurilor persoanelor juridice care figureaza cu datorii la bugetul municipalitatii, dar si ca au emis ”cu mare intarziere” titlurile de executare silita, respectiv in apropierea implinirii termenului de prescriptie a executarii debitelor locale catre bugetul municipalitatii.

Actiunea se desfasoara impreuna cu ofiteri de politie judiciara de la SCCO Buzau si BCCO Ploiesti, suportul tehnic si informativ fiind asigurat de Serviciul Roman de Informatii.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, actiunea vizeaza identificarea si ridicarea registrelor, documentelor si inscrisurilor care redau inregistrarea sau evidentierea, urmarirea si executarea silita de amenzi, impozite si taxe locale, precum si orice alte inscrisuri cu valoare probatorie, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Un nou cutremur a avut loc în România. Ce intensitate a avut acesta
Un nou cutremur a avut loc în...

Primarul Buzaului, Constantin Boscodeala, a fost condamnat, in luna februarie, la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul in care a fost trimis in judecata de DNA in iulie 2013, fiind acuzat ca a acordat ilegal din bugetul local peste 1,6 milioane de lei catre Fotbal Club Gloria Buzau.

Decizia a fost dispusa de magistratii Judecatoriei Brasov si nu este definitiva.

In iunie 2014, Constantin Boscodeala a fost trimis in judecata intr-un nou dosar, in care este acuzat ca a preluat nelegal un teren de 33 de hectare de la Statiunea de Cercetare pentru Legumicultura Buzau, in conditiile in care primise un alt teren, prejudicul fiind de peste 24 milioane de lei. Acest dosar este judecat de Tribunalul Dambovita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.