Un avion de mici dimensiuni a fost gasit prabusit, miercuri dimineata, intr-o padure din judetul Vaslui, de catre un padurar care trecea prin zona, insa in aparat sau in apropiere nu a fost gasita nicio persoana, transmite corespondentul MEDIAFAX.

[Update]

Aparatul de zbor gasit intr-o padure din Vaslui este un motodeltaplan, de provenienta ruseasca, au constatat autoritatile ajunse la locul indicat de padurarul care anuntase la 112 prabusirea unui avion de mici dimensiuni, existand posibilitatea ca aparatul sa fi fost folosit la traficul de tigari.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vaslui, aparatul de zbor gasit abandonat intr-o padure de langa localitatea Chitcani, fara a exista vreo victima in el sau imprejurimi, este un motodeltaplan pe al carui fuzelaj era scris in ruseste, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Construit dintr-o structura de aluminiu, motodeltaplanul era avariat partial, insa fara ca locul destinat pilotului sa fie distrus. Acesta este si motivul pentru care autoritatile nu au gasit nicio persoana ranita la fata locului.

"Aparatul de zbor a fost gasit intr-un lastaris, de la marginea padurii de la Chitcani. Nu a fost cazul ca noi sa intervenim, in conditiile in care se afla acolo de cateva zile. In afara de motodeltaplan in sine, inclusiv cu rezervorul de benzina, nu s-a gasit nimic altceva la fata locului", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, inspectorul-sef al ISU Vaslui, Neculai Olaru.

Subprefectul judetului Vaslui, Mircea Gologan, a anuntat ca a fost declansata o ancheta in acest caz pentru a se stabili in ce conditii a ajuns acel motodeltaplan pe teritoriul judetului Vaslui. "Nu se poate ca un aparat de zbor sa stea acolo de cel putin o saptamana si nimeni sa nu stie nimic de el. Pe vremuri, astfel de motodeltaplane treceau granita dinspre Republica Moldova cu tigari de contrabanda. Este posibil ca si acesta sa fi fost folosit la asa ceva, insa nu ne pronuntam pana nu avem date. Politia va trebui sa gaseasca pe cel sau cei care l-au dus acolo", a precizat subprefectul Mircea Gologan.

Zeci de politisti, pompieri si politisti de frontiera s-au deplasat la marginea padurii de la Chitcani, miercuri, dupa ce un padurar a sunat la numarul de urgenta 112 si a anuntat existenta unui avion de mici dimensiuni prabusit in zona, fara ca in zona sa fie gasita vreo persoana.



Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Vaslui, un padurar de la Cantonul Silvic Chitcani a sunat la 112 si a anuntat ca a gasit un avion de mici dimensiuni, prabusit intr-o padure din apropierea comunei Costesti.
Citeste si:
Secția de Pneumologie de la Spitalul Vaslui, închisă în plin val de...
Secția de Pneumologie de la...

Padurarul le-a spus politistilor ca in aparatul de zbor si in apropierea acestuia nu se afla nicio persoana.

"Deocamdata nu avem alte informatii decat cele oferite de catre persoana care a sunat la numarul de urgenta 112. Mai multe echipaje de Politie si politisti de frontiera s-au deplasat catre locul indicat de padurar pentru a verifica cele sesizate", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, responsabilul mass-media al Politiei Judetene Vaslui, Loredana David.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.