Un roman a fost impuscat mortal intr-o vila situata la periferia orasului italian Milano in care intrase prin efractie pentru a fura, proprietarul casei fiind retinut sub acuzatia de crima prin exces in legitima aparare, o situatie juridica ce starneste polemici in Italia.

Update

Matteo Salvini, liderul formatiunii xenofobe Liga Nordului, a exprimat sustinere pentru pensionarul italian care l-a impuscat mortal pe un roman, afirmand ca "hotul a murit la locul de munca", iar guvernatorul regional, Roberto Maroni, membru al aceleiasi formatiuni, a anuntat ca autoritatile locale vor asigura apararea judiciara a inculpatului.

"Pensionarul a facut bine ca a deschis focul pentru a se apara, omul intrase in casa lui, si-a cautat-o", a declarat Matteo Salvini, liderul formatiunii radicale italiene Liga Nordului.

"Este aberant ca pensionarul sa fie pus sub acuzare. Este vorba de un hot mort la locul de munca", a subliniat Salvini, citat de ziarul La Repubblica.

"In cazul in care procedurile judiciare vor continua, vom cere suportarea cheltuielilor legale ale pensionarului italian", a adaugat Salvini.

Guvernatorul regiunii Lombardia, Roberto Maroni, membru al aceluiasi partid radical, a transmis prin Twitter ca impartaseste pozitia lui Savini: "Regiunea Lombardia va suporta cheltuielile pentru apararea in instanta a pensionarului care, in legitima aparare, l-a impuscat pe hotul roman intrat in casa lui".



Incidentul a avut loc in cursul noptii de luni spre marti in localitatea Vaprio D’Adda, situata in provincia italiana Milano.

Francesco Sicignano, un pensionar in varsta de 65 de ani, trezit de zgomote suspecte, a luat o arma de foc pe care o procurase dupa mai multe furturi si a iesit in holul propriei vile. A observat o persoana in intuneric si a tras un foc de arma. Apoi a iesit pe balcon si a tras alte doua focuri in aer, in contextul in care mai multe persoane fugeau din locuinta sa.

Cand a revenit in casa, a gasit corpul unui barbat necunoscut si a efectuat manevre de resuscitare, dupa care a chemat carabinierii.

Citeste si:
VIDEO Avion înmatriculat în România s-a prăbușit lângă Milano. Opt...
VIDEO Avion înmatriculat în...

Primul foc de arma a provocat moartea unui roman in varsta de 28 de ani care se pare ca intrase in vila pentru a fura. Complicii romanului au reusit sa fuga si sunt cautati de politia italiana. Francesco Sicignani locuieste in propria vila cu sotia, cu fiul si nora, care au copii. Pensionarul italian sustine ca a achizitionat o arma semiautomata dupa ce casa familiei sale a fost sparta de patru ori in ultimele luni.

Polemicile au izbucnit in contextul in care pensionarul italian a fost retinut sub acuzatia de omor calificat prin exces in legitima aparare.

"Din august pana acum, din ce stim noi, vila a fost sparta de patru ori. Sunt oameni buni, au copii in casa. Daca as fi fost in aceeasi situatie, l-as fi impuscat si eu", a declarat un vecin. Carabinierii au stabilit ca pensionarul facuse o plangere pentru furt in urma cu un an.

Citeste si:
S-a deghizat în Spiderman, a jefuit o gelaterie și l-a înjunghiat...
Un român din Italia s-a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.