vocatul Viorel Mocanu, care il reprezinta pe Sorin Oprescu, a declarat ca celula clientului sau de la Arestul Central a fost perchezitionata, joi seara, si i-au fost ridicate pastilele si insulina, Politia precizand ca medicamentele trebuie pastrate la cabinetul medical.

Avocatul precizeaza ca Oprescu trebuie sa isi administreze sase doze de insulina pe zi si ca acestea se aflau intr-un frigider, in afara celulei sale. Perchezitia a avut loc joi seara, in jurul orelor 19.00 - 20.00, mai spune aparatorul, fiind ridicate si medicamentele pe care Oprescu le avea in celula.

Mocanu a mai precizat ca a trimis, joi dupa-amiaza, o sesizare conducerii Ministerului Afacerilor Interne, in care acuza conducerea Arestului Central si pe sefa cabinetului medical al unitatii ca nu respecta masurile stabilite de medici pentru clientul sau.

Politia Capitalei a precizat ca intreaga medicatie a celor din arest trebuie pastrata la cabinetul medical, fiind un factor de risc daca se afla la arestati.
In acelasi timp, Politia Capitalei arata ca administrarea tratamentului injectabil cu insulina se face exclusiv la cabinetul medical ce deserveste arestul, sub supravegherea unui medic sau a unei asistente medicale.

Avocatii lui Sorin Oprescu au mai reclamat, si la Ministerul Sanatatii comportamentul personalului medico-sanitar de la Arestul Capitalei, aratand, intr-o sesizare inregistrata in 9 octombrie, ca nu se respecta drepturile edilului, arestat din 6 septembrie, si nu i se acorda tratament si hrana adecvate bolilor de care sufera.

Aparatorii lui Sorin Oprescu au cerut Ministerului Sanatatii sa verifice "neregulile din cadrul cabinetului medical aflat in serviciul de arest preventiv", aratand ca doctorita de la Arestul Central al Politiei Capitalei ar refuza sa il lase pe acesta sa faca noi analize si investigatii medicale, asa cum au recomandat medicii care l-au consultat pana acum.

Viorel Mocanu a precizat ca sesizarea facuta la Ministerul Sanatatii a fost transmisa la Colegiul Medicilor, care urmeaza sa o solutioneze.

Citeste si:
Cum să alegi un avocat specializat în drepturile omului și litigii...
Cum să alegi un avocat...

O alta sesizare a fost depusa la Centrul Medical de Diagnostic si Tratament Ambulatoriu "Dr. Nicolae Kretzulescu" - Policlinica MAI din Bucuresti, scrie MEDIAFAX.

Sorin Oprescu a fost dus, miercuri, inapoi in Arestul Politiei Capitalei, dupa ce i-au fost facute investigatii medicale la Centrul Oncologic Fundeni, cerute de avocatii edilului, care aratau ca i-ar fi fost depistat un nodul la un plaman, existand suspiciuni ca ar avea cancer.

Primarul suspendat al Capitalei fusese transferat in 8 octombrie, sub paza, din Arestul Capitalei, mai intai la Institutul Oncologic Bucuresti, apoi la Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "N. Paulescu", unde a stat cinci zile, din 9 pana in 14 octombrie. Oprescu a fost dus la Institutul "N.Paulescu" intrucat starea sa nu a permit, in 9 octombrie, realizarea investigatiei PET/CT (computer tomograf) la care trebuia sa fie supus, din cauza valorilor crescute ale glicemiei, fiind astfel reprogramat in 14 octombrie.

Citeste si:
Dan Negru, salvat de soția sa în vacanța din India. Prin ce...
Dan Negru, salvat de soția sa...

Aparatorii lui Sorin Oprescu aratau, in cererea de transfer intr-un spital, ca, in urma investigatiilor medicale la care primarul suspendat al Capitalei a fost supus la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, s-ar fi stabilit ca ar suferi de 12 afectiuni, unele grave, fiindu-i depistat si un nodul la un plaman, care ridica suspiciuni privind un posibil cancer. Potrivit raportului medicilor, lui Sorin Oprescu i-ar fi fost depistat "un nodul pulmonar segment 10 posterior, lob inferior drept", fiind recomandata efectuarea unor investigatii suplimentare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.