Procurorii DIICOT fac, miercuri, perchezitii la Tribunalul Caras-Severin, in biroul unui judecator suspectat ca a primit 80.000 de euro pentru a admite cererile de intrare in faliment formulate de doua societati comerciale, printre persoanele vizate fiind un notar si un lichidator judiciar.

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) arata, intr-un comunicat de presa, ca in acest caz este vizat un grup infractional organizat suspectat de comiterea unor infractiuni de evaziune fiscala, spalare de bani, bancruta frauduloasa, luare de mita, abuz in serviciu si fals intelectual.

"In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca incepind cu anul 2009 a fost constituit un grup infractional organizat sprijinit de catre un magistrat judecator care, fiind investit cu solutionarea unor dosare privind insolventa unor societati comerciale, a pretins si primit suma totala de 80.000 euro de la doua persoane, cu scopul de a admite cererile de intrare in faliment a respectivelor societati", potrivit DIICOT.

Dupa intrarea in faliment, unul dintre membrii grupului infractional, lichidator judiciar, a vandut bunurilor societatilor in faliment, la preturi subevaluate, catre alte firme controlate de membrii grupului. Ulterior, aceste societati au vandut bunurile catre alte persoane, la o valoare mult mare, a precizat DIICOT.

Membrii grupului infractional au produs astfel un prejudiciu bugetului de stat in valoare totala de aproximativ sase milioane de lei.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca judecatorul de la Tribunalul Caras-Severin suspectat ca a luat mita 80.000 de euro este Nicusor Maldea, de la Sectia a II-a Civila, de Contencios administrativ si fiscal, iar lichidatorul judiciar este Ion Tudor.

Potrivit surselor citate, procurorii DIICOT fac perchezitii in acest caz doar la Tribunalul Caras-Severin, din municipiul Resita. Anchetatorii vor audia, miercuri, 13 persoane, pe numele carora au fost emise mandate de aducere. Printre cei care vor fi dusi la audieri sunt judecatorul Nicusor Maldea, lichidatorul judiciar Ion Tudor, precum si notarul Florica Dobre.

Sursele judiciare au mai aratat ca grupul infractional ar fi fost constituit din 2009, de lichidatorul judiciar Ion Tudor, care ar fi atras in grup mai multi administratori de firme.

Actiunea a fost efectuata de procurorii DIICOT - Structura Centrala, impreuna cu ofiteri de politie de la Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate, cu sprijinul BCCO Timisoara si SCCO Caras-Severin, precum si cu sprijinul Serviciului Roman de Informatii.

Citeste si:
DNA verifică averea lui Dumitru Buzatu
DNA verifică averea lui...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.