Sotia fostului vicepresedinte ANAF Romeo Nicolae a demisionat din functia de director al Administratiei Judetene a Finantelor Publice (AJFP) Prahova, dupa ce DNA a inceput urmarirea penala fata de sotul sau, acuzat de trafic de influenta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Adriana Nicolae, sotia fostului vicepresedinte al ANAF Romeo Nicolae, a demisionat la sfarsitul saptamanii trecute din functia de director al Administratiei Judetene a Finantelor Publice (AJFP) Prahova, pe care o detinea de mai multi ani, au declarat surse din cadrul Directiei Regionale de Finante Publice Ploiesti.

Potrivit surselor citate, Adriana Nicolae si-a depus demisia vineri, la doua zile dupa ce DNA Ploiesti a anuntat ca a inceput urmarirea penala pe numele sotului ei, Romeo Florin Nicolae, acuzat de trafic de influenta. Anterior, Romeo Nicolae demisionase din functia de vicepresedinte al ANAF, la o zi dupa ce DNA l-a audiat si i-a perchezitionat locuintele.

Demisia lui Romeo Florin Nicolae din functia de vicepresedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), care coordona Directia Generala Antifrauda Fiscala, a fost inregistrata la Cabinetul premierului in 10 septembrie, la o zi dupa ce a fost audiat la Directia Nationala Anticoruptie Ploiesti si anchetatorii au luat in cazul sau masura controlului judiciar, cu interdictie de a-si exercita functia.

Decizia premierului Victor Ponta de eliberare, la cerere, a lui Romeo Florin Nicolae din functia de vicepresedinte al ANAF, cu rang de subsecretar de stat, a fost publicata, vineri, in Monitorul Oficial.

Romeo Florin Nicolae este urmarit penal pentru trafic de influenta, el fiind audiat in 9 septembrie de procurorii DNA Ploiesti, dupa ce i-au fost perchezitionate un apartament din Ploiesti si o casa dintr-o zona rurala din judetul Prahova.

"Ma consider nevinovat", afirma Romeo Florin Nicolae, dupa ce procurorii l-au anuntat ca va fi cercetat sub control judiciar si ca are interdictie de a-si exercita functia.

Romeo Nicolae este urmarit penal de procurorii DNA pentru trafic de influenta dupa ce, in 2010, ar fi pretins si primit 5.000 de euro de la reprezentantul unei firme penru solutionarea favorabila a unei contestatii in cazul unei decizii de impunere.

Citeste si:
Grevă japoneză în Ministerul Finanțelor, Vamă și ANAF. Angajații...
Grevă japoneză în Ministerul...

In ordonanta de efectuare a urmaririi penale se arata ca, in calitate de consilier superior in ANAF - Directia Generala de Coordonare Inspectie Fiscala, in vara anului 2010, Romeo Florin Nicolae a pretins si primit echivalentul in lei al sumei de 5.000 de euro de la un denuntator, reprezentant al unei societati comerciale, lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra factorilor de decizie din ANAF pentru solutionarea favorabila a unei contestatii formulate de societatea respectiva impotriva unei decizii de impunere, scrie MEDIAFAX.

Decizia de impunere privind obligatii fiscale suplimentare de plata la bugetul statului, in valoare totala de 13.034.043 de lei, fusese emisa ca urmare a unei inspectii fiscale de catre reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice Prahova.

Ulterior, decizia de impunere a fost desfiintata partial de ANAF - Directia Generala de Solutionare a Contestatiilor, in sensul diminuarii obligatiilor de plata de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 de lei la suma de 1.097.923 de lei.

Citeste si:
PSD îi cere lui Nicolae Bădălău să îşi depună demisia. Fostul...
PSD îi cere lui Nicolae...

Potrivit celei mai recente declaratii de avere a lui Nicolae, din iunie 2015, acesta detine in Ploiesti un apartament de 115,9 metri patrati, din anul 2004, impreuna cu sotia, o casa de 142 de metri patrati primita ca donatie de la parinti in 2012, iar pe numele sotiei mai figureaza un apartament de 50,36 de metri patrati, tot din 2012, dobandit in urma unei succesiuni.

Tot ca donatie de la parinti, Nicolae mai detine in judetul Prahova, din 2012, un teren intravilan de 899 de metri patrati si jumatate din altul de 537 de metri patrati. Sotia lui, Adriana Nicolae, are in urma unei succesiuni din 2012 un teren intravilan de 1.260 de metri patrati si un teren extravilan de 5.933 de metri patrati, ambele in Prahova.

Fostul vicepresedinte al ANAF are doua autoturisme - un Peugeot cumparat in 2007 si un BMW achizitionat in leasing in 2011. Totodata, are un contract de leasing de circa 20.500 de euro la Porsche Leasing, pentru perioada 2013-2017.

Citeste si:
Florin Cîţu, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, acuzaţi de abuz în...
Florin Cîţu, Vlad Voiculescu...

Nicolae figureaza cu depozite bancare de aproape 25.000 de euro si aproximativ 29.500 de lei, in posesia carora a intrat prin succesiune, dar si cu un depozit bancar de 1.000 de lei, deschis in acest an.

La capitolul venituri, fostul sef al Directiei Antifrauda a declarat 47.580 de lei din salariul obtinut la ANAF sector 5 Bucuresti, iar sotia a incasat 76.612 lei de la Directia Generala a Finantelor Publice Prahova. Totodata, Romeo Nicolae a obtinut 13.069 de lei din indemnizatia de membru al AGA la Compania Nationala "Loteria Romana" si 41.516 lei din indemnizatia la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Fostul vicepresedinte al ANAF Romeo Florin Nicolae a coordonat Directia Generala Antifrauda si Directia Generala Vamala. El a condus Autoritatea Nationala a Vamilor pana la inceputul lunii august 2013, cand a fost numit de premierul Victor Ponta coordonator al Directiei Generale de Antifrauda Fiscala, directie nou infiintata la acel moment, cu scopul de combatere a evaziunii fiscale.

Citeste si:
DNA verifică averea lui Dumitru Buzatu
DNA verifică averea lui...

La conducerea Autoritatii Nationale a Vamilor a stat in perioada iunie-august 2013. Anterior, el a fost director general adjunct la Directia Generala de Informatii Fiscale din cadrul ANAF, iar inainte a fost consilier la Directia Generala de Coordonare Inspectie Fiscala din cadrul ANAF.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.