Inspectoratul Scolar Brasov a transmis Ministerului Educatiei, care a cerut o situatie cu locurile disponibile in camine, pentru eventuala cazare a refugiatilor, ca la Brasov acestia ar putea primi doar asistenta psihologica, nu si hrana sau adapost, intrucat s-ar perturba activitatile scolare.

"Ni s-a solicitat o situatie a ajutorului pe care l-am putea acorda refugiatilor. In situatia in care s-ar asigura locuri de cazare pentru refugiati in camine sau in sali de sport, s-ar perturba buna desfasurare a activitatilor scolare, iar scoala ar avea de suferit. Daca, de exemplu, am pune la dispozitie o sala de sport, asta inseamna ca acolo nu s-ar mai putea desfasura activitatea obisnuita", a declarat Marius Vladut, reprezentant al Inspectoratului Scolar Judetean Brasov, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Sursa citata a precizat ca poate fi asigurata refugiatilor doar asistenta psihologica. "Nu putem asigura decat asistenta psihologica prin alocarea unor experti din cadrul Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Brasov", a spus Marius Vladut. El a mai precizat ca Brasov dispune de masuri de urgenta in caz de calamitati sau razboi, dar nu si in ceea ce priveste refugiatii sirieni.

Nici la Universitatea "Transilvania“ Brasov nu sunt disponibile locuri de cazare in camine pentru refugiati, locurile de cazare fiind, oricum, insuficiente chiar si pentru studentii institutiei de invatamant superior.

Marti, inspectoratele judetene din tara si universitatile au primit de la Ministerul Educatiei solicitarea de a transmite o situatie a locurilor de cazare disponibile in caminele liceelor si in campusurile universitare, care ar putea fi puse la dispozitia refugiatilor ce ar ajunge in Romania, in cazul in care numarul acestora ar fi mai mare decat capacitatea de cazare din cele sase centre prntru imigranti.

”Ministerul Educatiei raspunde la toate solicitarile Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta. (...) Ministerul Educatiei poate acorda sprijin, de exemplu, pentru cazare si consiliere psihologica”
, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanti ai Ministerului Educatiei.

Citeste si:
Peste 5,2 milioane de ucraineni și-au părăsit țara de la începutul...
Peste 5,2 milioane de...

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, la finalul sedintei de coalitie, ca pozitia expimata de presedintele Klaus Iohannis legata de primirea refugiatilor in Romania este foarte "clara", respectiv statul roman poate primi maximum 1.780 de imigranti.

"Ne pregatim si informam CSAT cu toate datele" a raspuns premierul intrebat fiind de jurnalisti despre existenta unui ordin dat de ministerului Educatiei pentru a fi cautate locuri de cazare in camine studentesti pentru refugiati.

Presedintele Klaus Iohannis a precizat, luni, ca spune ca Romania nu poate primi mai mult de 1.785 de refugiati, cifrele prezentate de ”diverse gazete” fiind ”speculatii jurnalistice".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.