Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Arad a incheiat un concurs prin care a angajat cei mai multi oameni din ultimii zece ani - aproximativ o suta de persoane, insa ramane cu un deficit de 1.500 de salariati, gradul de ocupare a posturilor fiind sub 65 la suta, din cauza lipsei fondurilor.

SCJU Arad a scos la concurs aproximativ o suta de posturi vacante, care au fost ocupate de la 1 septembrie, dupa ce multi ani au fost blocate din cauza bugetului limitat pentru cheltuieli de personal, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit managerului spitalului, Adrian Wiener, acesta a fost cel mai mare val de angajari din ultimii zece ani si a fost posibil in urma unei decizii a Consiliului Judetean, care controleaza unitatea medicala. Cele mai multe angajari au fost facute pe posturile de asistenti medicali, unde deficitul de personal era mare. Astfel, au fost ocupate 34 de posturi de asistenti medicali, 33 de infirmieri debutanti si 14 de brancardieri.

Angajari s-au mai facut la serviciile Resurse Umane, Tehnic, Juridic si Administrativ. Potrivit lui Wiener, toate posturile deblocate au fost pentru personalul mediu si auxiliar, iar urmatorul concurs va fi pentru sase posturi de medici.

Chiar si dupa angajarile recente, SCJU Arad are un important deficit de personal, gradul de ocupare a schemei fiind sub 65 la suta, din cauza plafonarilor bugetare. Astfel, spitalul are in prezent aproximativ 2.000 de angajati, din cei peste 3.500 de care ar avea nevoie.

La asistenti medicali, gradul de ocupare este de 70 la suta, iar la medici este de 85 la suta, deficitul cel mai mare fiind la personalul auxiliar.

"Dupa ce vom analiza impactul bugetar al noilor angajari, vom vedea daca este posibila scoaterea la concurs a altor posturi. Acest lucru se va putea face doar cu acordul Consiliului Judetean", a declarat Wiener.

SCJU Arad are 1.400 de paturi, in 52 de sectii si 22 de cladiri, in tara fiind spitalul cu cele mai multe imobile si cea mai mare raspandire, pe o raza de peste 85 de kilometri.

In fiecare an, unitatea are aproximativ 50.000 de pacienti internati, 150.000 de persoane consultate in ambulatoriu si peste 60.000 de persoane care sunt ingrijite la Unitatea de Primire Urgente.

Citeste si:
Supraimpozitarea şi cumulul pensie-salariu, prin lege, nu prin...
Supraimpozitarea şi cumulul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.