Octavian Bitu, directorul Salii Polivalente din Bucuresti, a fost retinut, marti seara, de procurorii DNA, fiind acuzat ca a cerut 10.000 de euro si cedarea unei constructii in valoare de 180.000 de euro de la un denuntator pentru a stinge un litigiu si a prelungi un contract de inchiriere.

Octavian Bitu este vicepresedinte in cadrul Organizatiei Sectorului 4 Bucuresti a PSD, filiala condusa de ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Directorul Complexului Sportiv National – Sala Polivalenta din Bucuresti, aflat in subordinea Ministerul Tineretului si Sportului, a fost retinut, marti seara, de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru santaj si luare de mita, dupa ce a a fost prins in flagrant de procurori in timp ce primea de la un denuntator 10.000 de lei.

Potrivit ordonantei de retinere, in perioada aprilie- august 2015, Octavian Bitu, in calitate de director al Complexului Sportiv National- Sala Polivalenta din Bucuresti, a cerut de la un om de afaceri, denuntator, suma de 10.000 euro si cedarea unei constructii detinute de firma denuntatorului catre o firma la care asociat, cu o cota de 50%, sa fie o persoana apropiata lui Bitu, in vederea valorificarii constructiei in activitati comerciale, scrie MEDIAFAX.

"Despre valoarea constructiei, din care Bitu Octavian a solicitat practic jumatate pentru derularea de activitati comerciale, denuntatorul a afirmat ca este de minimum 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei. In schimbul banilor si foloaselor materiale pretinse, Bitu Octavian l-a asigurat pe denuntator ca va stinge procesul civil aflat in derulare intre CSN Sala Polivalenta si firma denuntatorului si va prelungi contractul de inchiriere a terenurilor pe care se afla constructia firmei", precizieaza procurorii DNA in ordonanta de retinere.

Procurorii mai spun ca, Bitu s-a angajat fata de acelasi denuntator, in schimbul mitei cerute, ca la viitoarea licitatie pentru inchirierea terenurilor, castigatoarea sa fie o firma la care denuntatorul si un apropiat al lui directorului Salii Polivalente sa fie asociati.

"Pe terenurile pe care le inchiriase de la Complexului Sportiv National- Sala Polivalenta, firma denuntatorului construise o cladire pentru care, in cursul anului 2013, avea un contract de inchiriere cu un restaurant"
, se arata in documentul citat.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

De asemenea, in luna aprilie 2013, directorul Salii Polivalente a amenintat o denuntatoare "ca ii vor fi reziliate contractele de inchiriere pentru terenuri, daca nu va renunta la contractul de inchiriere a constructiei, astfel incat constructia sa fie inchiriata unei firme indicate de inculpat".

"In saptamana ulterioara primei amenintari si in luna mai 2013, Bitu Octavian a reiterat amenintarile si a instiintat-o pe denuntatoare ca, daca nu este de acord cu propunerile lui de renuntare la chiriasul de atunci al cladirii si pentru atribuirea acesteia unei firme desemnate de el, va determina rezilierea contractului de inchiriere a terenurilor pe care a fost construita cladirea", se precizeaza in ordonanta de retinere.

Directorul Salii Polivalente va fi dus, miercuri, la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva. Octavian Bitu este director al Salii Polivalente din Bucuresti din aprilie 2013.

Citeste si:
DNA verifică averea lui Dumitru Buzatu
DNA verifică averea lui...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.