Social 28 August 2015 15:35
Fostul presedinte Traian Basescu a anuntat vineri ca, dupa aducerea in tara a lui Mohamad Munaf, va da in judecata "pe oricine mai lanseaza in spatiul public minciuni” la adresa sa, legate de subiectul rapirii jurnalistilor.

"Ii atentionez pe amatorii de afirmatii mincinoase pe acest subiect ca, acum, dupa aducerea in tara si a lui Munaf, voi da in judecata pe oricine mai lanseaza in spatiul public minciuni la adresa mea legate de subiectul rapirii jurnalistilor. Inclusiv C.V. Tudor va avea parte de o actiune in instanta pentru denunt calomnios", a scris fostul presedinte pe Facebook.

In context, Traian Basescu a facut unele precizari referitoare aducerea in tara a lui Mohammad Munaf si Omar Hayssam, afirmand ca a dat ordinul catre unele structuri de securitate pentru a-i aduce in tara pe cei doi "cu orice pret si orice risc", asumandu-si riscul politic al acestui ordin in cazul unui esec. "Aducerea in tara a celor doi infractori nu ar fi fost posibila fara interventia politica pe care am facut-o la cele mai inalte nivele, cu consecventa, mai bine de opt ani (ca de altfel si in cazul aducerii lui Popa din Indonezia)", a mai scris Basescu.

Fostul presedinte a mai spus ca structurile de securitate romane au fost "deplin loiale obiectivelor stabilite de-a lungul celor opt ani de eforturi pentru readucerea in tara a celor doi condamnati, contribuind decisiv la infaptuirea justitiei".

De asemenea, Basescu a mai spus ca, odata cu aducerea in tara a lui Munaf, vor putea fi discutate si "alte fatete ale cazului", adaugand ca are constiinta impacata pentru ca si-a facut datoria, scrie MEDIAFAX. "Pentru mine, inseamna lucrul dus pana la capat de statul roman si trebuie spus ca Romania a dat examenul vointei de a urmari infractorii pana in panzele albe, examen pe care l-a trecut cu succes. Acum vom putea discuta si alte fatete ale cazului. Eu am constiinta impacata ca mi-am facut datoria", a scris Basescu.

Fostul presedinte i-a acuzat pe "propagandisti" ca, timp de 10 ani, au avansat tot felul de "minciuni" legate de cazul rapirii jurnalistilor. "De zece ani, propagandisti ai minciunii, politicieni (in mod egal pesedisti si liberali), ziaristi, analisti, avocati ai infractorilor Omar Hayssam si Mohammad Munaf, precum si alte specii si specimene au proferat in spatiul public tot soiul de minciuni la adresa mea legat de rapirea celor trei ziaristi in anul 2005 in Irak. Ba ca eu insumi am organizat rapirea, ba ca am furat banii de rascumparare si i-am impartit cu Coldea si cu generalul american Petreus, ba ca l-am lasat pe Omar Hayssam sa fuga si ca tremur de teama revenirii infractorului in tara, ba, mai nou, ca tremur de spaima aducerii in tara a complicelui la rapire Mohammad Munaf", a scris Basescu.

Citeste si:
Ce despăgubiri îi cere Dana Roba lui Daniel Balaciu: „Spitalul...
Ce despăgubiri îi cere Dana...

El mai spune ca "de fapt, toti acesti propagandisti mincinosi sunt aceia care si-au dorit ca Hayssam sa nu mai revina niciodata in tara, sunt cei care au rasuflat usurati cand, in 2006, au aflat ca Hayssam a reusit sa fuga, sunt cei cu care Hayssam a facut privatizari si, in egala masura, politica, sunt cei cu care Hayssam mergea la vanatoare sau in deplasari, sunt cei pe care Hayssam i-a sponsorizat in campanii, sunt cei care "i-au facut rost" de un cancer la prostata pentru a-l scoate din penitenciar etc, etc."

Mohammad Munaf, condamnat definitiv, in anul 2008, la zece ani de inchisoare in dosarul rapirii celor trei jurnalisti romani in Irak (Marie Jeanne Ion, Ovidiu Ohanesian si Sorin Miscoci), a fost adus, joi, in Romania si se afla in prezent in custodia Politiei Romane, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Citeste si:
Redacția Automarket a configurat trei versiuni Nissan X-Trail, în...
Redacția Automarket a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.