Social 18 August 2015 10:40
Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a cerut luni Corpului de Control al institutiei sa efectueze un control la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), in cazul directorului suspendat din companie, care a relatat presei ilegalitatile din CNADNR.

Controlul va stabili daca informatiile sunt veridice.

"Ministerul isi exercita dreptul si obligatia de a verifica informatiile aparute in presa. In masura in care acestea vor fi intemeiate, se vor lua masurile necesare pentru remedierea disfunctionalitatilor. De asemenea, in cazul in care se va impune, vor fi sesizate institutiile abilitate. Consider ca eventualele sesizari ar trebui facute mai intai la nivelul organelor de control ale companiei, ministerului, sau la nivelul altor institutii. Aparitia doar in presa nu rezolva problema si poate fi interpretata ca un gest subiectiv. Din acest motiv, solicit ca atat in Ministerul Transporturilor, cat si in companiile din subordinea si sub autoritatea acestuia, sa fie promovat dialogul ca element esential in solutionarea conflictelor", a declarat ministrul de resort, Iulian Matache.

Alin Goga, directorul suspendat de CNADNR dupa ce a vorbit despre ilegalitatile din companie, a declarat recent intr-un interviu acordat gandul ca unii directori din Compania de Drumuri si Autostrazi au case mai mari decat palatul Versailles, desi au lucrat toata viata la stat, si au semnat contracte a caror valoare a crescut de zece ori, bazate pe "caiete de sarcini manusa, pentru anumite firme".

"Daca se ia spaga in CNADNR? Sunt directori care au case mai mari decat Versailles-ul si au lucrat toata viata lor la stat. Mai e o problema, au gestionat contracte care si-au marit valoarea de la un milion de euro la 10 milioane de euro, au contracte pe niste caiete de sarcini doar la anumite firme, adica erau facute caiete de sarcini manusa, pentru anumite firme", a spus el.

Goga este director adjunct de investitii al Regionalei din Craiova a CNADNR si in trecut director juridic in structura centrala, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Sindicaliștii de la Metrorex protestează la sediul Ministerului...
Sindicaliștii de la Metrorex...

CNADNR a anuntat saptamana trecuta ca Goga va fi suspendat ca urmare a unei aparitii intr-o emisiune TV in care a reclamat neregulile din institutie. CNADNR si-a motivat sanctiunea prin faptul ca Goga "a furnizat informatii in legatura cu activitatea companiei fara a fi imputernicit sau fara a avea mandat de la conducerea CNADNR".

In interviul acordat gandul Alin Goga detaliaza neregulile din companie, sustinand ca seful acesteia, Narcis Neaga, este "mai puternic decat un ministru", si ca la nivelul companiei ilegalitatile sunt cunoscute, dar sunt acoperite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.