Lucrarile la centura orasului Suceava, efectuate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) in regie proprie, au ca termen de finalizare luna septembrie a anului viitor, potrivit informatiilor postate joi de Ministerul Transporturilor pe Facebook, in timpul vizitei efectuate pe santier de catre ministrul Sorin Buse si de catre directorul general al CNADNR, Catalin Homor.

Recent, directorul general al CNADNR a afirmat ca lucrarile la centura Sucevei vor incepe in luna martie a anului viitor, iar termenul de finalizare este noiembrie 2017.

Insa lucrarile ar putea fi finalizate mai devreme, potrivit Ministerului Transporturilor.

”Pe varianta ocolitoare a municipiului Suceava, portiunea de 7,3 km, ramasa neterminata, va fi efectuata in regie proprie de CNADNR. Astfel, pana la sfarsitul acestui an va fi reactualizat proiectul tehnic, iar lucrarile vor incepe in luna martie 2017. Termenul estimat de finalizare este septembrie 2017”, a precizat joi ministerul, potrivit News.ro.

Centura este realizata in proportie de 85%, potrivit lui Homor, iar lucrarile sunt blocate de circa trei ani din cauza problemelor financiare ale constructorului.

Directorul general al CNADNR a declarat recent ca lucrarile vor fi platite din scrisorile de garantie executate de catre Compania de Drumuri.

Constructia soselei de centura, cu o lungime totala de 13,2 km, a inceput in 2008 si trebuia finalizata in 2012. Costurile au fost estimate initial la 67 de milioane de euro si urmau sa fie suportate integral din bugetul Ministerului Transporturilor.

Lucrarile au fost blocate de guvern in 2012, fiind reluate ulterior. In primavara anului trecut a fost inaugurat un tronson de circa 5 kilometri, restul centurii find in continuare in lucru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.