Social 14 August 2015 17:34
Medicul ortoped de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov retinut dupa ce a fost prins in flagrant cand lua mita 900 de lei de la un investigator sub acoperire va fi cercetat sub control judiciar, intrucat Tribunalul Brasov a respins, marti, propunerea de arestare preventiva a acestuia.

Medicul ortoped Marius Nica de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov a fost dus, marti, la ora 15.30, la Tribunalul Brasov, din arestul Politiei Brasov, unde a petrecut 24 de ore, iar in jurul orei 17.00 a iesit de la instanta si a plecat, deoarece mandatul de retinere i-a expirat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Instanta a ramas in pronuntare, iar in jurul orei 19.00 a decis respingerea propunerii de arestare preventiva formulata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov si a dispus controlul judiciar pe o perioada de 60 de zile.

Decizia nu este definitiva, putand fi contestata la Curtea de Apel Brasov.

Medicul Marius Nica, in varsta de 44 de ani, a fost prins in flagrant, luni, in timp ce primea 900 de lei de la un investigator sub acoperire in schimbul unei interventii chirurgicale, iar un medic anestezist a fost prins luand mita 200 de lei.

Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov anunta, intr-un comunicat, ca luni s-a organizat prinderea in flagrant a lui Marius Nica, medic ortoped in cadrul Sectiei de Ortopedie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov, imediat dupa ce acesta a primit suma de 900 de lei de la un investigator autorizat de procuror, "in legatura cu indeplinirea indatoririlor sale de serviciu, respectiv pentru a practica o interventie chirurgicala, ca urmare a pretinderii anterioare a acestei sume de bani".

De asemenea, in 16 si 20 iulie, medicul brasovean a pretins de la un alt investigator autorizat in cauza suma de 1.000 de lei pentru a practica o interventie chirurgicala investigatorului desemnat. Din sumele de bani pretinse fiecarui investigator, medicul spunea ca 150-200 de lei vor reveni medicilor anestezisti, promitand ca ii va determina pe acestia sa-si indeplineasca indatoririle de serviciu in cadrul operatiilor chirurgicale asupra investigatorilor autorizati in cauza.

Citeste si:
DNA verifică averea lui Dumitru Buzatu
DNA verifică averea lui...

Conform sursei citate, ca urmare a promisiunilor facute, in 10 august 2015, suspecta Mariana Stoica, medic anestezist in cadrul aceluiasi spital, a primit de la unul dintre investigatorii autorizati suma de 200 de lei, in legatura cu indeplinirea indatoririlor sale de serviciu, respectiv pentru a practica interventia chirurgicala stabilita pentru dimineata respectiva.

In prezent, medicul Marius Nica este cercetat pentru doua infractiuni de luare de mita si, respectiv, trafic de influenta, iar Mariana Stoica pentru o infractiune de luare de mita. In urma perchezitiilor de luni, la cabinetul medicului anestezist si la locuinta chirurgului au fost ridicati 2.950 de euro si 17.000 de lei, bani susceptibili a proveni din luare de mita.

Cea mai mare suma de bani a fost gasita acasa la medicul Nica, fiind vorba de 2.950 de euro si 16.500 de lei, iar in biroul medicului anestezist - suma de 500 de lei pe care nu a putut-o justifica.

Citeste si:
Ana Morodan, primele declarații după ce a fost prinsă conducând...
Ana Morodan, primele...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.