Social 13 August 2015 11:51
Autoritatile din Vaslui fac o ancheta dupa ce un barbat, care este asistat social, a reclamat la Politie ca a gasit o bucata de deget in punga de carne tocata pe care a primit-o de la Primaria Barlad la sfarsitul saptamanii trecute, ca ratie alimentara pentru week-end.

Potrivit reprezentatilor Politiei Judetene Vaslui, un barbat s-a prezentat cu un pachet de carne tocata de pui la sediul Politiei Barlad, sustinand ca in momentul in care a incercat sa prepare produsul a descoperit si o bucata de deget cu tot cu unghie, transmite corespondentul MEDIAFAX. De altfel, barbatul care primise pachetul de carne, in calitate de asistat social, de la Primaria Barlad, drept ratie alimentara pentru week-end, le-a dat politistilor inclusiv respectiva portiune de falanga.

Ca urmare, politistii au declansat o ancheta in acest caz pentru a stabili in ce conditii a ajuns acea bucata de deget in carne si cui apartine aceasta. "In momentul de fata, sunt luate in calcul doua ipoteze de lucru. Prima ar fi legata de posibilitatea existentei unui accident de munca la societatea comerciala care a ambalat carnea de pui tocata, in acest sens fiind solicitat sprijinul Inspectoratului Teritorial de Munca Vaslui. Cea de-a doua ipoteza presupune ca respectivul corp strain sa apartina unei alte persoane decat cele angajate la firma respectiva. In aceste conditii, se efectueaza cercetari de catre politistii de investigatii criminale pentru identificarea persoanei careia ii apartine acea bucata de falanga", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Vaslui, Mihaela Straub.

Sesizati de catre politisti, atat reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Vaslui, cat si cei ai Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Vaslui au inceput propriile anchete in acest caz, fiind retrase de la comercializare peste 2.000 de kilograme de carne tocata de pui.

"Din punctul nostru de vedere, s-a declansat alerta pe lantul alimentar, fiind blocat de la comercializare intregul lot de carne. Ambalat in urma cu doua luni, acesta a fost pus sub sechestru si sigiliu la sediul firmei producatoare. Acum, din punctul nostru de vedere, se asteapta finalizarea anchetei de catre Politie, in urma careia, pe baza concluziilor, vom lua masurile de rigoare prevazute de lege", a precizat directorul DSVSA Vaslui, Traian Petcu.

Pachetul cu carne de pui in care s-ar fi gasit acea bucata de deget a fost livrat Cantinei de Ajutor Social a Primariei Barlad de catre o firma din municipiul Barlad. Societatea respectiva se aprovizionase de la un producator din municipiul Vaslui, unul dintre cei mai importanti de pe piata de profil din Romania.

Citeste si:
Secția de Pneumologie de la Spitalul Vaslui, închisă în plin val de...
Secția de Pneumologie de la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.