Social 12 August 2015 14:36
Mircea Basescu, aflat sub control judiciar in dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial, poate parasi judetul Constanta, dar are interdictie de a iesi din tara, a decis, miercuri, Tribunalul Constanta, decizia nefiind insa definitiva.

Magistratii Tribunalului Constanta au judecat, miercuri, solicitarile depuse de avocatii lui Mircea Basescu si Marian Capatana de revocare a masurii preventive a controlului judiciar, in dosarul in care cei doi sunt judecati pentru infractiuni de coruptie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Instanta a respins ca nefondate cererile depuse de cei doi, mentinand astfel masura controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, cu incepere din 12 august si pana in 10 octombrie.

Magistratii au admis insa modificarea restrictiilor impuse celor doi prin masura controlului judiciar. Astfel, in cazul lui Mircea Basescu a fost inlocuita interdictia de a depasi limita teritoriala a judetului Constanta cu obligatia de a nu parasi tara, decat cu incuviintarea prealabila a instantei. In cazul lui Marian Capatana interdictia de a depasi limita teritoriala a municipiului Bucuresti a fost inlocuita cu obligatia de a nu parasi tara, decat cu incuviintarea prealabila a instantei.

Decizia nu este definitiva, putand fi contestata in termen de 48 ore de la comunicare.

In iunie, Curtea de Apel Constanta a decis definitiv ca Mircea Basescu si Marian Capatana sa fie cercetati sub control judiciar in dosarul in care sunt judecati pentru trafic de influenta, respectiv complicitate la trafic de influenta. Atunci, instanta a dispus, de asemenea, ca Mircea Basescu nu are voie sa paraseasca judetul Constanta si sa se apropie sau sa comunice cu participantii la comiterea infractiunilor si cu martorii din dosar, iar Marian Capatana nu poate parasi municipiului Bucuresti si nu se poate apropia de participantii la comiterea infractiunilor si de martorii din dosar.

Mircea Basescu este judecat, alaturi de Marian Capatana, in dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestati preventiv dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice inregistrari facute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenta de care este acuzat fratele fostului presedinte al tarii.

Citeste si:
Bianca Drăgușanu vrea să își topească acidul din buze. De ce a luat...
Bianca Drăgușanu vrea să își...

In 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Constanta a decis ca Mircea Basescu, care se afla in arest preventiv din 20 iunie 2014, sa fie judecat in arest la domiciliu, aceeasi decizie fiind luata si in cazul lui Marian Capatana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.