Social 11 August 2015 15:38
Copresedintele PNL Alina Gorghiu, a declarat, marti, in contextul scrisorii adresate de Stelian Tanase, ca la prima intalnire pe care partidele parlamentare o vor avea, se va stabili o data pentru dezbaterea situatiei TVR, iar la discutii trebuie sa participe si un reprezentat al Executivului.

"Sunt mai mult decat de acord sa analizam si aceasta problema in dezbaterile care vor avea loc. Nu cred ca vreunul dintre colegii mei, liderii partidelor politice vor avea ceva de obiectat. Situatia TVR a fost propusa spre dezbatere de Kelemen Hunor, va trebui doar ca la prima intalnire pe care o vom avea, in masura in care se va stabili, atunci, o agenda pentru urmatoarele intalniri sa abordam si acest punct. Mi se pare extrem de important acest punct si va fi ridicat cu siguranta in cadrul intalnirii", a declarat Alina Goghiu, la solicitarea MEDIAFAX.

Gorghiu a afirmat ca starea TVR trebuie discutata cat se poate de obiectiv, fara a prejudicia soarta Televiziunii Romane, "in functie de simpatia sau antipatia unui prim-ministru fata de cel care manageriaza institutia". "As fi fost ingrijorata daca nu vedeam o solicitare din partea directorului Televiziunii Romane pentru o dezbatere serioasa privind situatia acestei institutii si asa cum am spus-o in nenumarate randuri sunt de parere ca starea TVR trebuie discutata cat se poate de obiectiv, cat se poate de realist fara a prejudicia aceasta institutie in functie de simpatia sau antipatia unui prim-ministru fata de cel care manageriaza institutia", a declarat Alina Gorghiu.

Copresedintele PNL a mai subliniat ca, liderul UDMR, Kelemen Humor, este cel care a propus, initial, ca partidele politice sa ia in dezbatere situatia Televiziunii Romane odata cu celelalte sase teme avansate de PNL pentru consultarile cu partidele parlamentare. "Sa nu uitam ca UDMR a fost cea care, prin vocea presedintelui Kelemen Humor, a propus ca la cele sase puncte pe care PNL le-a inaintat spre dezbatere tuturor partidelor politice, a propus sa adaugam inclusiv punctul privitor la situatia TVR. Inca de atunci am reactionat si am spus ca mi se pare un subiect extrem de important care trebuie sa isi gasesca o rezolvare", a spus Gorghiu.
In opinia sa, o rezolvare sustenabila a situatiei de la TVR trebuie sa fie gasita prin consens politic.

"O rezolvare a situatiei, dupa atata vreme in care Guvernul a ingnorat starea TVR, trebuie gasita prin consens politic pentru ca altfel va fi doar o carpeala, o situatie temporala, care va duce la acelasi final", a afirmat copresedintele PNL.

Citeste si:
România își alege reprezentantul la Eurovision 2023, sâmbătă seară
România își alege...

Alina Gorghiu a mai fost de parere ca la discutia pe tema situatiei din TVR va trebui sa ia parte si un reprezentant al Executivului cu putere de decizie "pentru ca mare parte din solutionarea situatiei de la TVR depinde de reactia Guvernului". "Din pacate, sau din fericire, nu stiu cum va fi, la aceasta discutie, in mod obligatoriu, trebuie sa participe si un reprezentant al Executivului cu putere de decizie pentru ca mare parte din solutionarea situatiei de la TVR depinde de reactia Guvernului", a afirmat Gorghiu.

Stelian Tanase, presedintele-director general al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), le cere liderilor principalelor forte politice "sa ia in discutie in regim de urgenta situatia grava" a TVR, precizand ca Televiziunea Romana traverseaza "cea mai dificila perioada din istoria institutiei".

Citeste si:
Ciucă este așteptat să-și depună mandatul de premier. Totul depinde...
Ciucă este așteptat să-și...

Stelian Tanase a adresat liderilor o scrisoare deschisa in care precizeaza ca a aflat din mass-media ca "principalele forte politice intentioneaza sa participe la mai multe intalniri menite sa ia in discutie probleme de interes public - codul fiscal, situatia economiei romanesti, etc". In context, el solicita discutarea de urgenta si a situatiei TVR, motivand ca "orice amanare ar putea duce la consecinte fatale pentru televiziunea publica".

Saptamana viitoare, reprezentantii partidelor parlamentare ar urma sa aiba consultari pe tema Codului Fiscal, liberalii solicitand si discutarea legii salarizarii bugetarilor, dar si alte teme care tin de interes public.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.