Social 11 August 2015 14:42
Fostul principe Nicolae anunta ca isi asuma decizia bunicului sau, Regele Mihai I, de a-i retrage titlul si locul in linia de succesiune, afirmand ca pozitia respectiva impune un mod de viata pe care il considera "dificil" de acceptat si ca se va dedica activitatilor ecologice si caritabile.

"Pozitia de Principe al Romaniei si prezenta in Linia de Succesiune la Coroana Romaniei impun un mod de a-mi conduce viata pe care gasesc dificil sa il accept. De aceea, cu multa durere in suflet, consider ca decizia Majestatii Sale Regelui este binevenita pentru mine. Voi cauta, in viitor, sa-mi servesc idealurile si principiile in alt mod", anunta fostul principe, intr-un comunicat de presa emis de Casa Regala si semnat Nicolae Mihai de Roumanie Medforth Mills.

Fostul principe le multumeste tuturor celor care i-au acordat sprijinul, increderea si care si-au oferit ajutorul la initiativele sale si "autoritatilor publice centrale si locale pentru deschiderea cu care si-au acordat sprijinul proiectelor comune, si mai ales familiei mele, pentru dragostea si intelegerea cu care m-au inconjurat aici".

"In noile mele circumstante, voi cauta sa ma dedic in continuare activitatilor ecologice, de tineret si caritabile, despre care am invatat atatea lucruri cat timp m-am aflat in Romania", mai spune Nicolae Mihai.

Regele Mihai a decis sa retraga titlul de "Principe al Romaniei" nepotului sau Nicolae si sa il excluda din succesiunea la Coroana Romaniei.

"In ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de «Principe al Romaniei» si calificativul de «Alteta Regala». De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei. Aceste hotarari au intrat in vigoare in aceeasi zi", se precizeaza intr-un comunicat al Biroului de Presa al Regelui Mihai., remis luni agentiei MEDIAFAX.

Citeste si:
Custodele Coroanei si principele Radu, despre moartea Cristinei...
Custodele Coroanei si...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.