Social 7 August 2015 15:53
Multi politicieni romani au ales destinatii autohtone de vacanta, precum Mamaia, Delta Dunarii sau Apuseni, in timp ce cativa parlamentari au plecat in concediu in Turcia si Grecia. Presedintele Klaus Iohannis isi petrece vacanta la Neptun, in timp ce premierul Victor Ponta ar fi in SUA.

Klaus Iohannis se afla, de la inceputul acestei saptamani, intr-o vacanta pe care si-o petrece la vila de protocol de la Neptun, dar si la Sibiu, dupa cum au declarat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate Administratiei Prezidentiale. Seful statului este o prezenta discreta pe litoral fata de predecesorul sau, Traian Basescu. Klaus Iohannis ar putea insa participa la ceremoniile de la Constanta de pe 15 august, prilejuite de Ziua Marinei. Presedintele a fost invitat la eveniment, insa pana in acest moment nu a confirmat oficial participarea.

La fel de discret este si premierul Victor Ponta, care se afla intr-o vacanta impreuna cu familia in Statele Unite ale Americii. O fotografie in care prim-ministrul era alaturi de fiul sau, pe aeroportul din Miami, a aparut in presa la sfarsitul lunii iulie.

Mai mult, potrivit EurActiv, Victor Ponta s-ar afla pe vasul Oasis of the Seas, intr-o croaziera de o saptamana in Caraibe. EurActiv scrie ca, potrivit unor surse, Victor Ponta a fost vazut imbarcandu-se sambata, 1 august, pe vasul apartinand companiei Royal Caribbean, in portul Everglades din Fort Lauderdale, Florida. Alaturi de prim ministru s-au imbarcat sotia acestuia, europarlamentarul PSD Daciana Sarbu, si cei doi copii ai acestora. Un oficial al companiei a precizat ca "pretul unui apartament (de luxe suite) pe Oasis saptamana aceasta este de aproximativ 5.933 de dolari (doua persoane), incluzand taxele". Itinerariul croazierei este: Fort Lauderdale, Florida - Labadee, Haiti - Fairmouth Jamaica - Cozumel, Mexic - si inapoi la Fort Lauderdale, Florida. Pe puntea vasului Oasis of the Seas clientii se pot bucura de un circuit de golf, o promenada cu magazine si restaurante, cinci piscine, mai multe terenuri de baschet, sapte parcuri tematice pentru copii, doua simulatoare de valuri pentru amatorii de surf, un patinoar si mai multe sali de spectacol.

La randul lor, si parlamentarii au fost anul acesta mai discreti cu privire la destinatiile lor de vacanta. Daca in anii trecuti senatorii si deputatii se mandreau pe paginile lor de Facebook cu vacantele exotice, acum majoritatea celor care au postat imagini din concedii au ales sa-si petreaca vacanta in tara, litoralul fiind destinatia preferata.

Este si cazul senatoarei Gabriela Firea, purtatorul de cuvant al PSD. Aceasta a postat o fotografie de la mare, insa a preferat sa nu precizeze si destinatia, anuntandu-si doar prietenii virtuali ca se afla "in vacanta".

O poza similiara a fost distribuita pe Facebook si de catre deputatul independent Florentin Gust.

Pe litoralul romanesc se afla si fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu, care a comentat pe Facebook impresiile din vacanta. "Doua zile pe litoralul romanesc te conving ca Timon din Atena avea dreptatea lui. Nimic mai uracios decit mitocanul relaxat, care vrea sa se simta bine si liber. Are o extraordinara capacitate de a porcai locurile cele mai frumoase. Iar harmalaia omniprezenta, numita muzica prin antifraza, confirma un eseu de-al lui Schopenhauer despre relatia invers proportionala dintre inteligenta si zgomot", a scris acesta.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Pe litoral se afla si deputatul PNL Mihai Tararache, care, la randul sau, nu precizeaza si destinatia aleasa.

Social-democratul Ovidiu Dontu se afla la Mamaia, insa nu pentru mare, ci pentru tenis. Acesta se antreneaza pentru turneul ITF care va avea loc in aceasta statiune, potrivit postarilor sale de pe Facebook.

Deputatul ALDE Gratiela Gavrilescu a ales Muntii Neamtului ca destinatie si incearca sa-i convinga si pe prietenii de pe Facebook sa viziteze aceste locuri. "Am ales aceasta destinatie nu doar pentru a fugi de canicula, ci ca pe unul dintre visurile mele dragi, in care imi aflu linistea si impacarea adevarate. Aici sunt locurile copilariei mele. As vrea sa pot impartasi cu voi fiecare imagine minunata, fiecare sunet, fiecare strop de racoare, fiecare aroma si fiecare culoare, care imi lumineaza aceste clipe, de care, marturisesc, aveam mare nevoie! In Muntii Neamtului, viata curge altfel!", a scris fostul ministru pe Facebook.

Citeste si:
Călătorie spre aventură: Obțineți permisul pentru barcă și...
Călătorie spre aventură:...

Deputatul PNL Razvan Mironescu isi petrece vacanta in Muntii Apuseni, pe care ii numeste un "taram de vis".

Senatorul UNPR Ciprian Rogojan a plecat in concediu alaturi de familie in Maramures. "Cand privesc meleagurile maramuresene sunt fericit si ma simt acasa, dar tabloul se intregeste cand familia mea se alatura privelistei. Atunci ma simt cu adevarat implinit!", a scris acesta pe contul sau de Facebook.

Andreea Paul (PNL) a postat fotografii din Delta Dunarii, loc pe care a ajuns sa-l viziteze dupa o discutie cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, asa cum singura dezvaluie pe contul ei de Facebook. "Acum cateva saptamani am avut o discutie economica cordiala cu Mugur Isarescu incheiata cu un schimb de atentii: eu i-am oferit volumul «Romania noului val» si am primit din partea Guvernatorului un album dedicat Deltei Dunarii. Superb realizat, am decis sa-l descopar la fata locului, in Green Village, exact la revarsarea Dunarii in Marea Neagra, langa rezervatia naturala. Este un loc unic in Europa din toate punctele de vedere si are nevoie de promovare".

Citeste si:
Criza energetică are un singur vinovat, susțin politicienii români:...
Criza energetică are un...

Tot in Dobrogea se afla si senatorul PSD Serban Nicolae, care a vizitat cetatea Histria. "Mai frumos ca la Troia. Parerea mea", comenteaza pe Facebook social-democratul.

Mai multi parlamentari au ales totusi litoralul grecesc. Este cazul senatorilor Traian Igas (PNL) si Matei Suciu (PSD). Traian Igas nu a avut insa parte de vreme foarte buna, motiv pentru care a facut cateva glume cu sustinatorii sai de pe Facebook. "Ce face un roman cand la greci este furtuna!? Va ureaza o zi buna!!!!!", a scris acesta.

Tot in Grecia, pe insula Rhodos, este si deputatul Daniel Fenechiu, care a postat mai multe fotografii de la hotelul unde este cazat, dar si o poza in care tinw in mana o halba de bere.

In schimb, liberala Valeria Schelean a plecat impreuna cu cei doi copii in statiunea Belek, din Turcia. "O mama mandra", comenteaza aceasta, intr-o fotografie alaturi de copiii ei.

Citeste si:
De ce a plecat Mara Bănică în vacanță fără soț. Fanii nu se...
De ce a plecat Mara Bănică în...

Mai multi parlamentari si-au petrecut o parte a concediului si la concerte. Deputatul PNL Vasilica Miron, cunoscuta pentru vacantele exotice pe care le-a impartasit prietenilor de pe Facebook, a mers de data aceasta in Suceava natala, unde a asistat la un concert al formatiei Cargo, in cadrul MotorFest. "Seara de exceptie, concert Cargo!", a scris aceasta pe reteaua de socializare.

Costel Alexe (PNL), Aurelia Cristea (PSD) si Alin Tise (PNL) s-au mandrit cu reusita festivalului Untold, din Cluj. "Festivalul UNTOLD a fost senzational. Un vis. Clujul apreciat de catre cei care ne-au vizitat. Clujenii l-au fermecat pe unul dintre cei mai iubiti DJ din lume", a scris fostul presedinte al CJ Cluj, Alin Tise, dupa concertul lui Armin van Buuren. "Am simtit experienta #Untold din mijlocul zecilor de mii de tineri veniti pe Cluj Arena pentru a scrie povestea unui festival unic, care a trecut granitele Romaniei. Clujul este Capitala tineretului 2015 si traieste. Frumos. Poate prea frumos, as adauga", a comentat si liberalul Costel Alexe.

Exista si un parlamentar care si-a petrecut concediul pe un alt continent. Liberalul Dumitru Oprea a vizitat Ecuadorul si le-a impartasit prietenilor de pe Facebook impresiile sale, dar si mai multe informatii despre locurile vizitate. "De aici, la o distanta de 1000 kilometri, in Oceanul Pacific, se afla arhipelagul Galapagos, mandria ecuadorienilor din doua motive. Primul, aici Darwin a formulat teoria evolutionismului, cunoscuta si ca darwinism. Al doilea, cafeaua de aici este in top mondial. Ecuadorul este al treilea exportator mondial de trandafiri", a scris senatorul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.