Social 1 August 2015 10:52
Saizeci si sase de nave stationeaza in zona Zimnicea, din cauza nivelului scazut al Dunarii, in timp ce pe Bratul Bala navigatia este inchisa pentru repozitionarea echipamentelor navale, iar in zona Bechet sase impingatoare fac manevre de trecere succesiva a barjelor din convoaiele lor.

Potrivit unor informatii transmise, vineri, de Autoritatea Navala Romana (ANR), la solicitarea MEDIAFAX, in zona Zimnicea stationeaza 66 de nave din cauza nivelului scazut al apelor Dunarii. "In zona Zimnicea, situatia navelor aflate in stationare/asteptare de ape mici pe Dunare, la data prezentei este urmatoarea: nave propulasate - 13; nave nerpropulsate - 53. Cele 66 de nave aflate in stationare/asteptare sunt nave de transport marfuri generale. Este restrictionata navigatia pe sectorul Luta-Belene la kilometrul fluvial 567-568. Pentru restabilirea conditiilor normale de trafic, in paralel cu senalul existent, Administratia Fluviala a Dunarii de Jos RA efectueaza dragari cu draga absorbant/refulanta nr. 2979 in vederea realizarii unui alt senal pentru navigatie cu adancimea de 2,40 metri", se arata in raspunsul Autoritatii Navale Romane, la solicitarea MEDIAFAX.

De asemenea, ANR mai arata ca din cauza cotelor mici pe Dunare, in zona Capitaniei Portului Harsova, navigatia se desfasoara pe relatia Bala - Borcea. "Urmare a unui aviz catre navigatori emis de AFDJ RA Galati, in perioada 31iulie 2015 ora 7.00 - 1 august 2015 ora 20.00, navigatia este inchisa pe Bratul Bala, pentru repozitionarea echipamentelor navale. Navele si convoaiele sosite in zona vor contacta Statia Semaforica Izvoarele si Oficiul Capitaniei Fetesti pentru aobtine informatii privind conditiile de trecere. In zona Bratul Bala nu sunt nave sau convoaie in asteptare", precizeaza ANR.

Pe de alta parte, in zona Bechet, la punctul critic Papadia km. 677, sase impingatoare fac manevre de trecere succesiva a barjelor din convoiale lor, iar toate convoaiele se afla in mars amonte, se mai spune in raspunsul ANR.

Citeste si:
Ca să nu se vadă cât de şubred e podul peste Gilău, autoritățile au...
Ca să nu se vadă cât de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.