Social 21 Iulie 2015 17:17
Andreea Marta, sotia lui Codrut Marta, dat disparut din 2012, a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare si obligata sa faca 90 de ore de munca in folosul comunitatii, in dosarul in care este acuzata de proxenetism, decizia luata de Judecatoria Sectorului 1 nefiind definitiva.

Instanta Judecatoriei Sectorului 1 a condamnat-o pe Andreea Marta la trei ani de inchisoare pentru proxenetism si a achitat-o pentru infractiunea de constituire de grup infractional organizat.

Judecatorul a dispus ca pedeapsa de trei ani de inchisoare sa fie suspendata, stabilind un termen de supraveghere de patru ani. Pe parcursul termenului de supraveghere, Andreea Marta trebuie sa faca 90 de zile de munca in folosul comunitatii, in cadrul Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti sau Fundatiei pentru Promovarea Sanctiunilor Comunitare.

Din pedeapsa de trei ani de inchisoare va fi scazuta perioada in care Andreea Marta a fost retinuta si arestata, respectiv din 18 pana in 30 iulie 2012. Prin aceeasi sentinta, Andrea Marta a fost obligata sa urmeze un program de reintegrare sociala derulat de serviciul de probatiune sau in colaborare cu institutii din comunitate. Sora Andreei Marta, Maria Magdalena Lungu, Vasile Panait si Victoria Spinu au fost condamnati tot la trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru proxenetism, fiind achitati pentru constituire a unui grup infractional organizat. Victoria Spinu a fost achitata si pentru prostitutie.

De asemenea, instanta a mai dispus confiscarea de la Andreea Marta si Maria Magdalena Lungu a cate 10.000 de euro.

Decizia Judecatoriei Sectorului 1 nu este definitiva si poate fi contestata la Tribunalul Bucuresti.

In 24 ianuarie 2013, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) i-au trimis in judecata pe Andreea Elena Marta, pe sora acesteia, Maria Magdalena Lungu, pe Victoria Spinu si pe Vasile Panait, intr-un dosarul privind obtinerea de beneficii financiare substantiale din proxenetism si prostitutie.

Potrivit procurorilor DIICOT, Andreea Marta (fosta Lungu) si Maria Magdalena Lungu au coordonat activitatea gruparii, in sensul ca ar fi racolat persoane cu o situatie materiala foarte buna si le-ar fi facilitat intalniri cu diferite tinere in vederea practicarii prostitutiei, in schimbul unor importante sume de bani. Activitatile de prostitutie si proxenetism aveau loc de cele mai multe ori in hoteluri de lux din Bucuresti sau in alte locuri alese de clienti, in judetele Tulcea, Brasov si Calarasi, precum si in Italia, Elvetia si Principatul Monaco.

Citeste si:
Doua romance au fost condamnate pentru proxenetism si trafic de minori
Doua romance au fost...

"Tinerele care practicau prostitutia erau racolate de catre membrii gruparii din randul persoanelor cu un aspect fizic atragator, participante la diferite concursuri de frumusete sau prezentari de moda, selectia fiind riguroasa, in principal, datorita faptului ca beneficiarii prestatiilor sexuale proveneau din randul persoanelor publice, mediul oamenilor de afaceri - cetateni romani sau straini sau persoane din lumea mondena", potrivit anchetatorilor.

Unele dintre fete ar fi practicat prostitutia cu clienti straini veniti in Romania pentru a participa la partide de vanatoare in judetul Calarasi.

Coordonatorii gruparii stabileau cu clientii sumele de bani ce trebuiau achitate, in functie de aspectul fizic al tinerelor, locatia unde trebuiau sa se intalneasca si perioada de timp pentru care erau solicitate, au aratat procurorii.

Citeste si:
R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru abuzuri...
R. Kelly a fost condamnat la...

Totodata, anchetatorii spun ca Andreea Marta si sora ei tineau permanent legatura pentru a-si comunica clientii care le contactau si acestea stabileau de comun acord ce fete trebuiau trimise, precum si ce sume de bani sa le plateasca, "intotdeauna stabilind insa sume de bani mai mici decat sumele de bani ce primeau de la clientii care le contactasera pentru intermedierea acestor intalniri". Tinerele care participau la petreceri private si apoi aveau relatii sexuale cu clientii erau sfatuite cum sa se imbrace si sa se macheze. De asemenea, acestea erau instruite sa nu comunice clientilor prea multe detalii despre ele si sa nu faca schimb de numere de telefon cu acestia, potrivit procurorilor.

Andreea Marta si Maria Magdalena Lungu cereau minim 1.000 de euro cand clientii solicitau pentru practicarea prostitutiei o tanara "premianta" sau "de nota 10", tariful minim perceput fiind 250-300 euro pentru fiecare tanara, acestea din urma primind sume mult mai mici fata de cele date de clienti, au scris procurorii in rechizitoriu.

Citeste si:
Cântărețul-primar Mircea Rusu, condamnat într-un dosar din anul 2008
Cântărețul-primar Mircea...

Totodata, existau situatii in care "clientii potenti financiar" apelau la coordonatorii retelei pentru mai multe tinere deodata, cu care sa-si petreaca vacantele in strainatate. Costurile erau suportate in totalitate de client, astfel ca sumele platite ajungeau la cateva mii de euro, potrivit procurorilor.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca Andreea Marta castiga si 10.000 de euro intr-un sejur la Monte Carlo, din traficarea fetelor racolate.

Potrivit surselor citate, Marta facea "comenzi pentru virgine" in Republica Moldova, pentru care se plateau si cate 3.000 de euro, iar in Bucuresti gruparea ce trafica fetele obtinea si 10.000 de euro.

In urma investigatiilor efectuate in baza delegarii autoritatilor judiciare au fost identificate 30 de prostituate.

Codrut Alexandru Marta, fostul sef de cabinet la ANAF al lui Sorin Blejnar, acuzat in doua dosare de evaziune fiscala, a fost dat in urmarire internationala in 30 mai 2012. Sotia lui Codrut Marta a semnalat la Politie disparitia acestuia, in 25 mai 2012. Andreea Marta le-a spus atunci politistilor ca in 21 mai 2012 si-a vazut ultima data sotul.

Citeste si:
Sorin Oprescu, condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare cu...
Sorin Oprescu, fost primar al...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.