Social 8 Iulie 2015 14:02
Un barbat care fusese diagnosticat cu malarie a murit la Spitalul "Victor Babes" din Capitala, la cateva ore dupa ce a fost adus, in stare grava, de la Constanta, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, managerul unitatii sanitare, Emilian Imbri.

Doctorul Emilian Imbri a spus ca barbatul a fost adus marti, in stare foarte grava, de la o unitate sanitara din Constanta si a decedat la cateva ore de la internarea in Spitalului "Victor Babes" din Capitala. Managerul Spitalului "Victor Babes" a atras atentia ca persoanele care revin din zone endemice de malarie trebuie sa se prezinte la medic pentru un control de rutina, chiar daca nu au simptome de boala, pentru ca boala poate evolua imprevizibil.

Barbatul, in varsta de 62 de ani, s-a intors in tara in 26 iunie, dupa un voiaj de doua luni pe care l-a facut in Coasta de Fildes. Acesta s-a prezentat la medic luni, in stare grava, fiind internat in Spitalul de Boli Infectioase din Constanta, de unde marti a fost transferat in Capitala, a declarat directorul Directiei de Sanatate Publica din Constanta, Cristina Schipor.

Tot marti, la Spitalul "Victor Babes" a fost adus un barbat diagnosticat cu malarie, care era internat de luni la Spitalul Judetean Bacau, starea acestuia fiind stationara. "Este vorba despre un pilot de 46 de ani care a fost internat la Spitalul din Bacau. Dupa ce a fost pus diagnosticul, medicii bacauani au decis transferarea de urgenta a barbatului la Spitalul de Boli Infectioase si Tropicale «Victor Babes» din Capitala. Este al cincisprezecelea caz de malarie internat in Spitalul «Victor Babes» in 2015", declara marti, pentru MEDIAFAX, directorul medical al unitatii sanitare din Bucuresti, Corneliu Popescu.

Potrivit reprezentantilor Spitalului Judetean de Urgenta Bacau, pilotul de aviatie a ajuns in stare grava la unitatea medicala in cursul serii de luni, dupa ce a stat acasa cinci zile cu febra si o stare generala de rau.

Citeste si:
O constanțeancă, reținută de polițiști după ce și-a incendiat...
O constanțeancă, reținută de...

In urma investigatiilor de specialitate facute, medicii au constatat ca barbatul avea o insuficienta hepato-renala si trombocitopenie, fiind suspect, intr-o prima faza, de meningo-encefalita. "Tinand cont de contextul in care pacientul a ajuns la spital si de faptul ca era pilot de aviatie si venea din Mozambic, s-au facut analize pentru o suspiciune de malarie. Totodata, medicul infectionist a luat legatura cu specialistii Spitalului «Dr. Victor Babes» Bucuresti, obtinand acordul unui transfer la aceasta unitate medicala specializata in tratarea maladiile tropicale", a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al SJU Bacau, Mirela Romanet.

Malaria este o boala infectioasa des intalnita in zonele tropicale si subtropicale, care se manifesta prin febra aparuta la sapte zile de la prima posibila expunere. Parazitul malariei este transmis prin intepatura femelei tantarului anofel.

Citeste si:
Premieră mondială! A fost lansat primul vaccin împotriva malariei
Premieră mondială! A fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.