Social 25 Iunie 2015 12:42
Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi dimineata, pe Aeroportul ”Henri Coanda”, inaintea plecarii la reuniunea Consiliului European de Vara de la Bruxelles, ca Romania sustine ca summit-ul sa decida lansarea procesului de revizuire a Strategiei europene de securitate.

Klaus Iohannis a declarat, inaintea plecarii la Bruxelles, ca temele incluse pe agenda reuniunii sunt migratia, securitatea si apararea europeana, cresterea economica, competitivitatea si ocuparea fortei de munca. De asemenea, va fi discutat si procesul de renegociere a relatiei dintre Marea Britanie si Uniunea Europeana.

”Gestionarea fenomenului migratiei reprezinta o provocare importanta pentru Uniunea Europeana. Legat de acest subiect vor fi dezbatute propunerile Comisiei Europene prezentate in luna mai, inclusiv cele referitoare la relocarea intra Uniunii Europene si extra Uniunii Europene a migrantilor. Speram sa se poata ajunge la un compromis in ce priveste modalitatea de transpunere in plan concret a principiilor solidaritatii si responsabilitatii partajate la nivelul Uniunii Europene in acest domeniu, tinandu-se cont de realitatile economice si sociale din toate statele membre”, a afirmat Iohannis.

In ceea ce priveste domeniul securitatii si apararii, seful statului a spus ca accentul in dezbateri va fi pus pe revizuirea strategiei de securitate a UE si lupta impotriva terorismului.”Vom face o evaluare a stadiului implementarii masurilor agreate in domeniul securitatii si apararii de la reuninea informala a Consiliului European din 12 februarie. Este de asteptat, si noi sustinem acest lucru, ca summit-ul sa decida lansarea procesului de revizuire a Strategiei europene de securitate”, a spus Iohannis.

El a precizat ca va exista si un schimb de opinii privind situatia si perspectivele economice ale UE, urmand totodata sa fie agreate recomandarile specifice de tara pentru toate statele membre, rezultate in urma derularii semestrului european 2015.

De asemenea, vor fi abordate aspecte legate de Strategia privind piata unica digitala, propusa recent de CE, a spus Iohannis, mentionand ca va fi prezentat si raportul ”Finalizarea Uniunii Economice si Monetare a Europei”, elaborat recent de catre presedintele Comisiei Europene in colaborare cu presedintii Consiliului European, Bancii Central Europene, Europgrupului si Parlamentului European.

”In alta ordine de idei este de asteptat ca premierul Cameron sa faca o prezentare a preocuparilor si considerentelor guvernului britanic privind relatiile dintre Uniunea Europeana si Regatul Unit, in perspectiva viitorului referendum privind apartenenta Marii Britanii la UE”, a mai spus presedintele. Presedintele Klaus Iohannis participa, joi si vineri, la Bruxelles, la Consiliul European de Vara, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Ucrainenii, discurs duplicitar în ceea ce privește dragarea...
Ucrainenii, discurs...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.