Social 23 Iunie 2015 17:39
Procesul in care Marian Oprisan, vicepresedinte PSD, trimis in judecata de DNA in 2006, este acuzat de abuz in serviciu, utilizarea creditelor in alte scopuri, fals si uz de fals, a fost amanat, marti, din nou la Curtea de Apel Cluj, pentru 8 septembrie, cand urmeaza sa fie reaudiati 12 martori.

Oprisan a declarat presei, la iesirea din sala de judecata a Curtii de Apel Cluj, unde a fost audiat peste doua ore si jumatate, ca este optimist si are incredere ca magistratii vor face dreptate in acest caz, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am fost audiat, pentru ca nu am nimic de ascuns si sunt nevinovat. Am raspuns punctual si detaliat la fiecare punct din rechizitoriu. Acuzatiile nu au nicio legatura cu realitatea, ele sunt false si mincinoase in marea lor parte. Am incredere in magistratii judecatori cinstiti din Romania ca vor face dreptate in acest caz, eu as fi vrut sa se fi terminat mai repede acest proces. S-a dat un termen pentru 8 septembrie, cand vor reaudiati 12 martori, la cererea DNA. Sunt optimist pentru ca sunt nevinovat”, a spus Oprisan. Acesta a adaugat ca nu crede ca procesul se va termina in 8 septembrie, pentru ca totul va depinde de cei 12 martori, daca vor veni toti pentru a fi reaudiati.

Avocatul lui Marian Oprisan, Gheorghita Mateut, a declarat, la randul sau, ca este vorba despre 12 martori care au fost audiati in faza de urmarire si in fata primei instante. "Se cere practic reaudierea lor in fata Curtii de Apel Cluj. Administrarea unei astfel de probe este necesara avand in vedere ca solutia primei instante a fost de achitare a clientului meu. Este firesc ca instanta de apel sa perceapa aceste probe”, a explicat Mateut.

Inainte de a intra in sala de judecata, Marian Oprisan a declarat ca s-a prezentat la termenul stabilit la Curtea de Apel Cluj din respect fata de lege si fata de magistrati. "Cred ca mi-am demonstrat nevinovatia pana acum, altii trebuie sa demonstreze ceea ce au gresit. Cred ca in Romania exista justitie, exista magistrati judecatori cinstiti, garanti ai statului de drept”, a afirmat Oprisan.

Citeste si:
Florin Cîţu, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, acuzaţi de abuz în...
Florin Cîţu, Vlad Voiculescu...

La inceputul lunii iunie 2006, Marian Oprisan (PSD) a fost trimis in judecata de catre procurorii DNA, pentru abuz in serviciu, utilizarea creditelor in alte scopuri, fals si uz de fals. Alaturi de el, in dosar au mai fost inculpati vicepresedintele CJ, Mircea Diaconu, Valeria Teodorescu, directorul Directiei Economice, Ion Costeanu, directorul Directiei Tehnice, Liviu Rusu, fost sef Serviciu Drumuri si Poduri din Directia Tehnica a Consiliului Judetean.

Procurorii au sustinut ca o comisie de licitatie de la Consiliul Judetean, numita de Marian Oprisan, ar fi incredintat lucrari de pietruire a unor drumuri comunale, in valoare de 1,9 milioane de dolari, virati de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului unor firme neeligibile. Alte acuzatii se refereau la achizitia corpului de cladiri de la "Caprioara" si la sumele cheltuite pentru intretinerea unitatilor de protocol Vila "Rucar" si "Hanul dintre Vii", situate in localitatile Soveja, respectiv Cimpineanca, imobile pentru intretinerea carora Consiliul Judetean ar fi alocat 5,2 miliarde de lei.

Citeste si:
Lucian Bode a cerut amânarea moțiunii simple care îl vizează, cu...
Lucian Bode a cerut amânarea...

In 2006, cand Oprisan a fost deferit justitiei, DNA spunea ca Judecatoria Focsani este cea competenta pentru a solutiona cauza. In 14 noiembrie 2007 insa, magistratii de la Judecatoria Focsani au dispus restituirea cauzei la Parchetul de pe langa Judecatoria Focsani, pentru refacerea urmaririi penale.

In februarie 2008, dosarul lui Marian Oprisan a ajuns in fata judecatorilor de la Tribunalul Vrancea. O luna mai tarziu, procesul a fost mutat la Tribunalul Cluj, dupa ce instanta suprema a admis stramutarea acestuia. Atunci, stramutarea a fost ceruta de procurori, care au sustinut ca Oprisan ar fi oferit locuinte unor judecatori din zona si ca popularitatea acestuia ar putea afecta judecata impartiala a magistratilor.

In februarie a.c., Marian Oprisan a fost achitat de magistratii Judecatoriei Cluj-Napoca, insa sentinta a fost atacata de DNA, astfel ca in mai a avut loc primul termen la Curtea de Apel Cluj, amanat atunci pentru 23 iunie, intrucat unul dintre inculpatii din dosar a solicitat un alt termen, pana la care sa isi angajeze un aparator. Avocatul Mateut declara atunci ca sentinta Curtii de Apel Cluj va fi definitiva.

Citeste si:
Marian Oprişan deschide lista PSD Vrancea pentru Senatul României
Marian Oprişan deschide lista...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.