Social 22 Iunie 2015 15:46
Senatorul PNL de Arad Traian Igas acuza CNADNR de abuzuri pentru ca ar fi somat 30.000 de soferi doar in vestul tarii si ar fi trecut la executare silita in unele cazuri, pentru o taxa abrogata in 2012, respectiv "tariful de despagubire", pretins impreuna cu amenda pentru lipsa vignetei.

Senatorul liberal Traian Igas arata, intr-un comunicat de presa transmis luni, ca "CNADNR Timisoara a emis un numar de 30.000 de somatii" soferilor care nu au platit "tariful de despagubire" dupa ce au fost prinsi fara vignete in anii trecuti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Abuzurile ANAF au devenit un exemplu de buna practica si pentru alte institutii ale statului roman, cum este CNADNR", afirma senatorul, care sustine ca a primit pe adresa cabinetului parlamentar "mai multe sesizari privind absurditatea actiunilor intreprinse de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania impotriva conducatorilor auto". "Mai multi cetateni mi s-au adresat acuzand excesul de zel al reprezentantilor CNADNR de a executa silit o persoana pentru ca nu a platit asa numitul tarif de despagubire, culmea, eliminat in 2012 din lege" , se arata in comunicat.

Potrivit lui Igas, desi abrogat in 2012, chiar si in 2014 au fost introduse pe rolul instantelor actiuni care au ca punct de plecare cei 28 de euro, amenda suplimentara aplicata contravenientilor care nu achitasera taxa de drum. "Instantele de judecata au admis contestatiile la executare introduse impotriva CNADNR. Astfel, s-a reusit doar o aglomerare a instantelor cu astfel de procese. Avem de-a face cu un nou abuz din partea institutiilor statului, executarile silite au fost declarate abuzive deoarece tariful nu poate fi pus in executare la doi ani de la abrogarea sa", afirma Igas.

Senatorul s-a adresat Ministerului Transporturilor si CNADNR, solicitand "o rectificare cat mai rapida a situatiei". "Am solicitat anularea acestor demersuri abuzive, dar si informarea populatiei despre masura luata pentru corectarea situatiei”, a adaugat parlamentarul.

Citeste si:
Alți doi parlamentari au demisionat din grupul PNL, după Ludovic...
Alți doi parlamentari au...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.