Social 18 Iunie 2015 19:02
Fostul secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor si doi directori pe care i-a avut in subordine la Compania Nationala Posta Romana (CNPR) au fost trimisi in judecata, joi, de procurorii DNA, intr-un dosar in care sunt acuzati ca au prejudiciat Posta cu peste un milion de lei.

Conform DNA, Marius Constantin Fecioru, care la data comiterii faptelor era secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor, insarcinat cu restructurarea Postei Romane si Mioara Pribescu, fost director executiv al Directiei economice din CNPR sunt acuzati de instigare la abuz in serviciu, in forma continuata, trafic de influenta si constituire a unui grup infractional organizat in timp ce Constantin Olimpiu Nicolae, fost director al Directiei Regionale de Posta Brasov, este acuzat de abuz in serviciu, in forma continuata si constituire a unui grup infractional organizat.

Constantin Fecioru, insarcinat sa coordoneze, sa monitorizeze si sa ia toate masurile necesare pentru restructurarea Companiei Nationale Posta Romana pe centre de profit, sa monitorizeze implementarea Strategiei de restructurare si modernizare a CNPR, aprobata prin hotarare de guvern, Mioara Pribescu si Constantin Olimpiu Nicolae, impreuna cu alte persoane, au constituit o grupare care a pus in aplicare un mecanism prin care CNPR distribuia trimiteri postale, fara ca, pentru o parte din corespondenta prezentata de o anumita societate comerciala, sa incaseze pretul serviciului prestat, scrie MEDIAFAX.

"In consecinta, in perioada mai 2011 - martie 2012, prin incalcarea atributiilor de serviciu, Constantin Olimpiu Nicolae, la instigarea Mioarei Pribescu si a lui Marius Constantin Fecioru, a dispus distribuirea repetata, de catre Compania Nationala «Posta Romana» SA, fara francare si facturare, in folosul unei anumite societati comerciale, a unor loturi de corespondenta procesate in posta hibrida (serviciu complex ce combina serviciul nonpostal de pregatire cu serviciul postal de trimitere a corespondentei comerciale). Loturile de corespondenta comerciala erau indicate de Constantin Olimpiu Nicolae ori de Mioara Pribescu", potrivit procurorilor.

Anchetatorii au stabilit ca in acest fel a fost provocat Postei Romane un prejudiciu de 1.128.228 de lei. Potrivit procurorilor, gruparea avea o anumita continuitate, colaborare, coordonare si o structura bine determinata, in cadrul careia fiecare membru si-a asumat roluri prestabilite.

Citeste si:
Ce despăgubiri îi cere Dana Roba lui Daniel Balaciu: „Spitalul...
Ce despăgubiri îi cere Dana...

"Prin dispozitiile date, Constantin Olimpiu Nicolae a exploatat nu doar ambiguitatile functionarii serviciului de posta hibrida, ci si o cutuma la care se recurge in CNPR, in situatii de exceptie (determinate de necesitatea respectarii normelor de functionare a companiei, care prevad timpi de circulatie a trimiterilor postale), cand se distribuie corespondenta fara a se numara ori stampila", a precizat DNA.

Procurorii au mai aratat, in ordonantele de retinere, ca in 21 decembrie 2011, Mioara Pribescu a solicitat reprezentantilor firmei pe care a favorizate si apoi a obtinut de la acestia, avand sustinerea lui Constantin Fecioru, "un folos pentru altul, respectiv asumarea costurilor distribuirii de catre CN Posta Romana SA, a scrisorilor ministrului MCSI (e vorba de 14.280 de felicitari de Craciun, destinate alegatorilor din judetul Bacau)".

Citeste si:
Reducere de 50% pentru facturile la energie. Cine beneficiază de...
Reducere de 50% pentru...

Potrivit unor surse judiciare, cele peste 14.000 de felicitari de Craciun erau ale fostului ministru al Comunicatiilor Valerian Vreme, fiind destinate alegatorilor din judetul Bacau. Felicitarile ar fi fost preluate dintr-un birou de la Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale si predate pentru a fi distribuite de Posta Romana, dar cu asumarea de Terradox Solutions a costurilor pe care ar fi trebuit sa le suporte fostul ministru Valerian Vreme, au precizat sursele citate.

Terradox Solutions Bucuresti s-ar fi ocupat si de distribuirea corespondentei procesate si tiparite, apeland in acest sens la Compania Nationala Posta Romana, cu care a incheiat un contract in 19 noiembrie 2009. Distribuirea corespondentei s-ar fi facturat de catre Posta Romana, fiind refacturata de Terradox Solutions Bucuresti catre clientii sai.

Citeste si:
Andrew și Tristan Tate, prima ieșire din arestul la domiciliu....
Andrew și Tristan Tate, prima...

Potrivit surselor citate, Terradox Solutions ar fi procesat o parte a corespondentei comerciale si in asociere cu Posta Romana, in baza unui contract semnat in 28 februarie 2007, acest serviciu fiind denumit "posta hibrida". Serviciul s-a aflat in coordonarea Sucursalei de servicii integrate a CNPR, condusa de Vasile Florinel, cumnatul secretarului de stat Marius Constantin Fecioru.

Fostul ministru al Comunicatiilor Valerian Vreme a declarat, pe 9 iunie, dupa ce a fost audiat la DNA in calitate de martor, ca el crede ca i-a convins pe anchetatori ca nu are nicio implicare in dosarul in care exista indicii ca a distribuit felicitari electorale prin Posta Romana, in mod ilegal.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brasov, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza. In acest dosar Fecioru si Mioara Pribescu au fost plasati in arest la domiciliu.

Citeste si:
Medic de la Institutul Oncologic, reținut după ce a cerut mită...
Medic de la Institutul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.