Social 18 Iunie 2015 17:38
Tribunalul Ilfov a decis joi, definitiv, ca fostul presedinte al Gloriei Bistrita Jean Padureanu sa fie eliberat conditionat, dupa ce a executat un an si trei luni din pedeapsa de trei ani si patru luni de inchisoare primita in dosarul transferurilor de jucatori.

Instanta Tribunalului Ilfov a respins ca nefondata contestatia formulata de Directia Nationala Anticoruptie impotriva deciziei din 30 aprilie, pronuntata de Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti, dispunand ca Jean Padureanu sa fie eliberat conditionat. "Mentine dispozitiile sentintei penale nr. 986 din data de 30.04.2015 pronuntata de Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti in dosarul penal nr. 14126/4/2015 si dispune punerea de indata in libertate (daca nu este retinut sau arestat in alta cauza) a condamnatului Padureanu Jean, de sub puterea MEPI nr. 432/2014 emis de Tribunalul Bucuresti in baza sentintei penale nr. 238/2012", se arata in decizia Tribunalului Ilfov.

Hotararea Tribunalului Ilfov este definitiva, Jean Padureanu urmand sa fie eliberat din penitenciar, dupa ce a executat un an si trei luni din pedeapsa de trei ani si patru luni primita in dosarul transferurilor de jucatori. In 30 aprilie, Judecatoria Sectorului 4 a decis ca Jean Padureanu poate fi eliberat conditionat, insa acesta a ramas incarcerat pana la judecarea contestatiei si pronuntarea unei decizii definitive, de catre Tribunalul Ilfov, scrie MEDIAFAX.

Instanta Judecatoriei Sectorului 4 arata, in motivarea deciziei de eliberare conditionata, ca Jean Padureanu a demonstrat ca isi insuseste scopul preventiv si educativ al pedepsei, asa incat sa poata fi reintegrat in societate.

Judecatorul mentiona in motivare ca Jean Padureanu a executat o treime din pedeapsa de 1.218 zile, iar in perioada detentiei conduita sa a fost corespunzatoare. Magistratul mai arata ca Padureanu a dat dovezi de indreptare prin participarea la activitatile socio-educative "chiar in conditiile in care starea sa de sanatate este una precara".

In ceea ce priveste neplata despagubirilor civile invocata de Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, instanta a considerat ca acesta nu este un motiv care prin el insusi sa conduca la amanarea liberarii conditionate a lui Padureanu. Comisia reclama ca Padureanu nu a achitat cheltuieli de judecata in cuantum de 65.000 lei, despagubiri in cuantum de 328.440 lei si accesoriile, ANAF incepand executarea silita.

Citeste si:
Fostul primar al municipiului Iași, Gheorghe Nichita, închis pentru...
Fostul primar al municipiului...

Avocatul lui Padureanu a depus la dosar copie de pe taloanele de pensie ale clientului sau, care are o pensie de 2.448 de lei, impozitata cu 317 lei, iar din luna august 2014, ca urmare a masurilor dispuse de ANAF, s-a infiintat poprire pentru suma de 711 lei pe luna. Mai mult, din luna octombrie 2014, suma retinuta, poprirea - in cuantum de 1.061 de lei, la care se adauga impozitul, ajunge la 1.400 - 1.500 de lei, de unde rezulta ca pensia sa efectiva este de 1.000 de lei, mai nota instanta, aratand ca Padureanu nu are alte bunuri, singura locuinta pe care o avea fiind sechestrata ca urmare a dispozitiilor instantei.

Jean Padureanu a fost condamnat definitiv, in 4 martie, la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare, pentru inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani, in dosarul privind transferul unor jucatori. Executarea pedepsei a inceput in ziua in care a fost condamnat si expira la 3 iulie 2017. Padureanu a fost incarcerat la Spitalul Penitenciar Jilava.

Citeste si:
George Copos a fost trimis în judecată pentru că a plagiat o carte
George Copos a fost trimis în...

Alaturi de Jean Padureanu au fost condamnati Gheorghe Copos, la trei ani si opt luni, Mihai Stoica, la trei ani si sase luni, Cristian Borcea si Ioan Becali, la cate sase ani si patru luni, Victor Becali, la patru ani si opt luni, Gheorghe Popescu, la trei ani, o luna si zece zile, Gheorghe Netoiu, la trei ani si patru luni de inchisoare, toti fiind incarcerati din 4 martie 2014. Gheorghe Copos a fost eliberat conditionat in 7 aprilie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.