Social 10 Iunie 2015 11:34
Premierul Victor Ponta afirma, intr-un interviu acordat cotidianului The Guardian, ca va demisiona daca va fi condamnat de un judecator, explicand insa ca isi va putea demonstra nevinovatia in instanta.

Intrebat in cursul unui interviu acordat The Guardian daca va demisiona in cazul in care va fi gasit vinovat de o instanta judiciara, Ponta a raspuns: "Daca voi fi declarat vinovat de un judecator, sigur ca da. Este absolut clar". Insa premierul Romaniei sustine ca isi va dovedi nevinovatia in instanta, subliniind ca magistratii nu au ascultat inca versiunea lui. "Autoritatile fiscale si Agentia Nationala pentru Integritate mi-au facut toate verificarile, spunandu-mi ca totul a fost perfect legal, astfel ca voi prezenta aceste documente procurorului. Voi oferi toate explicatiile si sunt sigur ca totul va fi clar pana atunci", a spus Ponta.

Deocamdata, Victor Ponta a respins apelurile la demisie, explicand ca Romania trebuie sa fie un stat "stabil si predictibil" in cea mai "sensibila" regiune a Europei si subliniind ca "doar Rusia ar deschide sampanie" pentru "o criza indelungata" la Bucuresti. Victor Ponta a reiterat ca este nevinovat si a respins apelurile la demisie lansate de presedintele Klaus Iohannis, subliniind ca nici Romania, nici Europa nu isi pot permite instabilitate politica in contextul manevrelor expansioniste ale Rusiei. "Romania se afla in cea mai sensibila zona a Europei", a declarat Ponta pentru cotidianul britanic The Guardian. "Speram ca vom incheia aceasta criza politica mica dar intensa pentru a putea reveni la lucru, dat fiind ca Europa vrea ca Romania sa fie stabila si predictibila in aceasta regiune. Cred ca doar Rusia ar deschide sticle de sampanie daca Romania s-ar afla intr-o criza politica indelungata", a adaugat Victor Ponta.

Victor Ponta, suspectat de complicitate la evaziune fiscala, fals in inscrisuri sub semnatura privata si conflict de interese, a declarat, marti, pentru presa straina ca "nimic nu va obstructiona continuarea anchetei" care il vizeaza, exprimand convingerea ca justitia va pronunta "rapid" o decizie in favoarea sa, relateaza MEDIAFAX. "Nimic nu obstructioneaza continuarea anchetei pentru ca, in primul rand, procurorul sa poata stabili daca suspiciunile care ma vizeaza se confirma sau nu", a afirmat Ponta intr-un interviu pentru Agentia France Presse, Bloomberg, Reuters si Associated Press. "Vreau sa ma prezint in fata procurorului, sa-mi prezint punctul de vedere (...), este in interesul meu sa merg inainte si sunt convins ca acest caz va fi clarificat", a adaugat el.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Ponta a dat asigurari ca prioritatea sa este sa mentina stabilitatea politica a Romaniei, exprimand speranta ca, de luni, Guvernul sau se va putea intoarce la "proiectele importante", printre care adoptarea unui nou Cod fiscal si reluarea negocierilor cu Fondul Monetar International (FMI). "O criza politica, creata in mod artificial, ar fi un cadou neasteptat si nesperat pentru Rusia", a subliniat Ponta, evocand contextul regional complicat, pe fondul "crizei din Ucraina, Republica Moldova sau chiar Grecia". Ponta, care se declara nevinovat si victima a unei "tentative de lovitura de stat" orchestrata de opozitie cu complicitatea justitiei, a exclus categoric demisia, asa cum i-a cerut vineri presedintele Klaus Iohannis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.