Social 20 Mai 2015 12:31
Maramuresul, Transilvania, Delta Dunarii si Bucurestiul vor fi promovate prin intermediul gastronomiei romanesti intr-un nou serial, intitulat "Aventuri cu mancare si vin, in Romania", care va avea premiera pe 23 mai, de la ora 20.00, la televiziunea Travel Channel.

Seria de documentare "Aventuri cu mancare si vin, in Romania/ Food and Wine Adventures: Romania" este un program prezentat de Jenny Powell, o cunoscuta vedeta de televiziune din Marea Britanie, si Olivier Magny, un expert in vinuri din Paris.

Noua serie cuprinde sase episoade de cate 30 de minute, care vor fi difuzate in Romania, pe Travel Channel, in fiecare sambata, incepand din 23 mai, de la ora 20.00.

Seria "Aventuri cu mancare si vin, in Romania" a fost lansata oficial intr-un eveniment organizat marti seara, la Bucuresti, de reprezentantii companiei Scripps Networks Interactive, care detine Travel Channel. La eveniment au participat, printre altii, vedeta britanica Jenny Powell si Andrew Grieve, Vice President of Advertising Sales pentru Marea Britanie si regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), in cadrul Scripps Networks Interactive Inc.

In afara de Romania, noul serial urmeaza sa fie difuzat in urmatoarea perioada in toate cele 130 tari din Europa, Orientul Mijlociu, Africa si zona Asia-Pacific in care Travel Channel emite in prezent, dupa cum au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantii companiei Scripps Networks Interactive Inc.

La evenimentul organizat marti seara la Bucuresti a fost proiectat si primul episod din aceasta serie, care este dedicat Maramuresului, orasului Baia Mare si cimitirului de la Sapanta. Urmatoarele episoade din seria "Aventuri cu mancare si vin, in Romania" sunt dedicate, pe rand, altor zone importante din Romania, respectiv Brasov, Cluj, Constanta, Arad si Bucuresti.

In noua serie "Aventuri cu mancare si vin, in Romania", Jenny Powell si Olivier Magny pornesc intr-o calatorie de descoperire culinara prin Romania. Acestia prezinta mici producatori care lucreaza inca dupa metode traditionale, viziteaza targuri de produse, podgorii si ferme si mananca intr-unele dintre cele mai bune restaurante din tara. In vizita lor, Jenny si Olivier se indreapta spre nord, catre Maramures, inainte de a intra in Transilvania, ajungand in cele din urma pe tarmul Marii Negre.

Citeste si:
Incendiu de proporții în Delta Dunării. Pompierii nu pot interveni
Incendiu de proporții în...

"Aventuri cu mancare si vin, in Romania" isi propune sa continue campania de promovare a Romaniei, prin intermediul Travel Channel, inceputa prin trilogia documentara "Wild Carpathia", care a fost difuzata in perioada 2011 - 2013, la nivel international, de aceasta televiziune. Spre deosebire insa de "Wild Carpathia", in care Romania a fost promovata si prin intermediul unor personalitati precum printul Charles al Marii Britanii, principesa Margareta si Ivan Patzaichin, noul serial "Aventuri cu mancare si vin, in Romania" nu va pune accentul pe astfel de persoane celebre, ci pe oameni obisnuiti si pe lucruri si locuri ascunse si inedite.

Filmarile pentru acest serial s-au intins pe parcursul a aproximativ patru saptamani, in septembrie si octombrie 2014, fiind realizate de echipa Scripps Networks Interactive, care detine Travel Channel, si de cea a companiei de productie Tuesday's Child, in frunte cu producatorul Eoin O'Shea, dupa cum agentia MEDIAFAX a relatat pe 10 octombrie 2014.

Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...

"Incercam sa facem cunoscuti in aceasta serie oamenii din spatele cortinei. Am incercat pe cat posibil sa cautam lucrurile ascunse si oamenii de zi cu zi", a explicat atunci producatorul Eoin O'Shea, pentru MEDIAFAX. "Primul nostru spatiu de filmare a fost in Constanta. Am calatorit apoi spre Tulcea, pentru a ajunge in Delta Dunarii, unde am invatat cum se face vinul de nisip si am invatat sa gatim supa de peste. Jenny Powell chiar a mers cu unul din localnici la pescuit in lacul sau preferat", mai spunea la momentul respectiv producatorul seriei documentare, precizand ca ultimele cadre au fost filmate in Centrul Vechi din Bucuresti, printre spatiile vizitate de echipa Travel Channel numarandu-se si Hanul lui Manuc.

Tot atunci, cei doi prezentatori ai seriei, britanica Jenny Powell si francezul Olivier Magny, au declarat pentru MEDIAFAX ca au fost foarte impresionati de Delta Dunarii, considerand ca este "unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-au vazut pana acum". Olivier, in special, a descris experienta sa din Delta Dunarii drept "una dintre cele mai extraordinare din viata sa".

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

"Turneul" celor trei a inclus si judetul Brasov, unde Jenny Powell a mers la o vanatoare de trufe salbatice, recoltate cu ajutorul unor caini, in padurile din jurul Brasovului. Vedetele noii serii au fost, de asemenea, la producatori de sampanie si vin spumant, la Azuga, unde Olivier a aflat mai multe despre procesul traditional de productie.

Cel de-al treilea spatiu de filmare pentru "Aventuri cu mancare si vin, in Romania" a fost la Baia Mare. Jenny si Olivier au mers prin munti pana la granita cu Ucraina, pentru a vizita o ferma de familie, care isi produce mancarea si vinul din propriul pamant. Acolo a fost locul unde Jenny a invatat sa prepare urda.

Traseul "Food and Wine Adventures: Romania" a continuat la Arad, unde Olivier a luat o pauza de la vin si a mers la vanatoare de mistreti in paduri, iar Jenny a mers la o ferma apartinand unor apicultori. A urmat Cluj-Napoca, iar telespectatorii o vor vedea pe Jenny alaturi de un bucatar local, preparand mancaruri traditionale romanesti. La randul sau, Olivier a vizitat o mica fabrica de bere si a testat bautura proaspat preparata.

Citeste si:
Prețuri noul Volkswagen Tiguan în România: start de la 33.300 de euro
Prețuri noul Volkswagen...

Totodata, prezentatoarea noii serii, Jenny Powell, declara pentru MEDIAFAX, cu prilejul filmarilor, ca este "un mare fan al mancarii romanesti", dar si al procesului de preparare a gustarilor. "Oamenii isi cultiva produsele pe care le folosesc in mancare, pe care o fac singuri. Produsele sunt proaspete, autentice. Acest lucru nu prea se intampla mai ales in locul din care provin. Sper sa nu pierdeti toate aceste lucruri, aici in Romania. Este minunat. Este vorba despre mancare reala, proaspata. Este reconfortant sa vezi toate aceste lucruri. Am fost in casele oamenilor, in curtile lor, in fermele lor. Este un privilegiu ca am putut sa fac toate aceste lucruri", a explicat Jenny Powell.

Ea a mai spus ca, prin intermediul mancarii, a putut sa cunoasca mai multe lucruri despre viata de familie a romanilor, despre mostenirea lor culturala. "Si a fost foarte aventuros totul, chiar mi-a placut foarte mult", a mai spus Jenny Powell.

Totodata, specialistul francez in vinuri Olivier Magny a recunoscut ca a venit in Romania cu multe prejudecati, avand in vedere "reclama negativa" pe care o fac unele persoane de etnie roma in Franta. "Am venit cu idei preconcepute, insa am ajuns sa avem o mare apreciere fata de Romania. Oamenii au fost foarte prietenosi, calzi si primitori. A fost un privilegiu sa fim aici", a spus Olivier Magny.

El a fost surprins in mod placut si in privinta calitatii vinurilor din Romania. "Nivelul acestora este mai ridicat decat am anticipat. Cred ca este un loc nedescoperit pentru oamenii din Europa de Vest. Nimeni nu bea vin romanesc, nimeni nu cunoaste nimic despre vinurile romanesti. Cred ca sunt multe lucruri de aflat si de descoperit de catre entuziasti si am fost foarte impresionat ca, dupa perioada comunista, a fost o reala provocare pentru producatorii de vin sa realizeze tranzitia la noile standarde. Am fost surprins in mod placut (...). Si ne-a placut mancarea, am fost impresionati de gustul si de calitatea produselor, ceea ce nu este foarte usor de obtinut in locurile de unde venim noi. Mancarea are gust de mancare", a mai spus Olivier Magny.

Travel Channel a fost lansat in 1994 si este disponibil in 21 de variante lingvistice in 130 tari din Europa, Orientul Mijlociu, Africa si zona Asia-Pacific. Travel Channel International face parte din Scripps Networks International, divizia de dezvoltare globala a Scripps Networks Interactive, Inc.

In Romania, Travel Channel este disponibil atat in grilele marilor operatori de cablu, cat si in pachetele unor cablisti mai mici.

In afara de Travel Channel, compania Scripps Networks Interactive este prezenta pe piata audiovizualului din Romania si cu alte doua televiziuni, respectiv Food Network si Fine Living.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.