Momente tensionante în Delta Dunării. 10 hectare de vegetație au fost acaparate de flăcările unui incendiu masiv. Focul s-a extins destul de repede în zona Sulina, iar pompierii nu pot interveni pentru a stinge focul din cauza condițiilor meteorologice.

Incendiu masiv în Delta Dunării. Ard hectare întregi de vegetație

O suprafață de aproximativ 10 hectare de vegetație din Delta Dunării a fost cuprinsă de flăcări, care s-au răspândit cu repeziciune. Zona în care a izbucnit incendiul este înconjurată de canale. Autoritățile însă anunță că nu există vreun pericol de existendere a flăcărilor către locuințele din apropiere. În momentul în care pompierii au ajuns la fața locului au constatat că incendiul este destul de violent, iar flăcările sunt extrem de periculoase.

Din această cauză, flăcările au produs pagube în ceea ce privește vegetația din zonă, dar și viețuitoarele care se află acolo. Pompierii nu au putu interveni pentru a potoli incendiul deoarece vântul bătea cu putere, iar astfel salvatorii și-ar fi pus propria viață în pericol. ISU spune că este pentru prima oară când apar astfel de incendii de vegetație în zona Deltei Dunării. Cel mai probabil, stuful din acea zonă va arde până când focul se va stinge de la sine.

Retail jobs

„Deoarece zona este înconjurată de canale, nu există nici un pericol de propagare a focului la obiective economice sau locuințe. Se intervine pentru monitorizarea și localizarea acestuia, intervenția directă asupra focului nefiind posibilă din cauza intensității și a vitezei mari de propagare, punând în pericol siguranța salvatorilor”, spun pompierii care au intervenit la fața locului.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Octombrie 2022 - 06 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.