Festivalul Comediei Romanesti - festCO a fost infiintat in 2003 si are ca scop promovarea dramaturgiei romanesti si a celor mai bune spectacole ce au la baza texte de comedie romaneasca, informeaza un comunicat remis MEDIAFAX.

Festivalul se va deschide sambata, la ora 18.00, pe scena aflata in fata Teatrului de Comedie, cu un moment inspirat de tematica editiei din acest an. Spectatorii sunt invitati sa vizioneze in continuare, in sediul Teatrului de Comedie, spectacolele "(N)aum" - texte de Gellu Naum, regia Mariana Camarasan, coproductie UnTeatru si Teatrul Metropolis, si "La vita e bella", de Radu F. Alexandru, regia Vlad Cristache, productie a Teatrului de Comedie.

Programul festCO 2015, desfasurat de-a lungul a noua zile, va cuprinde o sectiune "IN", in care se afla in concurs cele mai bune productii pe texte de comedie romaneasca din intreaga tara, care au avut premiera in 2014, o sectiune "OFF" in care sunt prezentate spectacole din sectorul independent, spectacole de teatru pentru copii si tineret si spectacole castigatoare la festivalurile de teatru pentru liceeni, evenimente in aer liber (pe strada Postei), care vor incepe la ora 21.30 (proiectie de filme romanesti de comedie, concert, spectacol de improvizatie, street art), "Laboratorul de comedie" - workshop de scriere dramatica desfasurat in parteneriat cu Drama League New York, spectacol - lectura cu textele castigatoare la Concursul de Comedie Romaneasca, editia a X-a, proiectie documentar si lansare catalog expozitie "Comedia REMIX", proiect care isi propune sa readuca in atentia publicului momente marcante din istoria Teatrului de Comedie, realizat de Cristina Modreanu si Maria Draghici, prezentarea a doua dintre cele mai longevive spectacole ale Teatrului de Comedie - "Poker" (200 de reprezentatii) si "...escu" -, care vor fi celebrate fiecare printr-o mini-expozitie de fotografii si cronici.

Festivalul se va incheia pe 31 mai, cu Gala festCO, in cadrul careia vor fi decernate premiile festCO, editia a XIII-a, si premiile Concursului de Comedie Romaneasca, editia a X-a, 2015. Va urma vernisajul expozitiei de fotografii realizate de Emanuel Tanjala - Hai la gard! - Silistea Gumesti 2014.

In final, va fi prezentat publicului spectacolul-eveniment "Pai... despre ce vorbim noi aici, domnule?", text scris de Catalin Stefanescu dupa romanul "Morometii", de Marin Preda, regia Alexandru Dabija, cu Marcel Iures si George Mihaita, producator Teatrul Act.

Festivalul Comediei Romanesti - festCO este organizat de Teatrul de Comedie in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti.