Social 11 Mai 2015 11:08
PSD vrea sa devina profesorul de moralitate si anti-coruptie in timp ce isi protejeaza parlamentarii cu o consecventa demna de cauze mai bune, utilizand toate subterfugiile procedurale pentru a-l proteja pe Dan Sova, a declarat purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe.

El a raspuns astfel membrilor PSD care i-au cerut co-presedintelui PNL Alina Gorghiu suspendarea din toate functiile politice a presedintelui CJ Iasi, Cristian Adomnitei, cercetat sub control judiciar intr-un caz de coruptie. "Dupa mai bine de o luna in care PSD s-a mobilizat alaturi de toti aliatii sai, utilizand toate subterfugiile procedurale, pentru a-l proteja pe Dan Sova, astazi Romania traieste imposibilul: PSD vrea sa devina profesorul de moralitate si anti-coruptie, in timp ce isi protejeaza parlamentarii cu o consecventa demna de cauze mai bune. Partidul care saptamanal legitimeaza blocarea cererilor DNA prin voturile sale si prin discursul public, care promoveaza pe toate vocile masuri si legi care opresc de facto lupta anticoruptie, partidul care a creat un brand negativ in politica noastra - “martea neagra”, si-a gasit timp sa dea lectii altora despre integritate", afirma purtatorul de cuvant liberal.

Acesta afirma ca integritatea a ramas, din pacate, pentru PSD o lozinca atat timp cat toate masurile anuntate de reforma interna au fost un simulacru, nefiind asumate in mod real niciodata de conducerea acestui partid, iar deciziile PSD pe aceasta tema au fost amanate nedefinit, totul ramanand un simplu spectacol pentru public, relateaza MEDIAFAX.

Liberalul afirma ca PSD are nevoie sa se reformeze profund, inainte sa poata face evaluari altor parteneri de competitie politica. "In acelasi timp, PNL a votat si si-a asumat ferm criterii de integritate clare care au la baza principiul egalitatii in fata legii. Statutul PNL prevede ca orice membru de partid este suspendat de drept chiar si in cazul unei arestari preventive. Nu am putut observa aceeasi masura, de exemplu, in cazul lui Gheorghe Nichita, care a ramas membru al PSD. Mentionez ca in situatia lui Cristian Adomnitei, membru PNL, judecatorul a decis doar punerea sub control judiciar. In toate cazurile recente, unde membrii sai au fost implicati, PNL a avut o atitudine transanta si rapida. Nu putem spune acelasi lucru despre PSD, care in mod constant a gasit modalitati de a se eschiva, de la cazurile cele mai recente Sova si Ochi, mergand pana mult in trecut, lucru care a fost din pacate marcat deseori si de ambasadele statelor partenere din lumea democratica. Recomand doamnelor si domnilor trimisi de Victor Ponta sa faca scandal, sa incerce mai intai sa rezolve dilemele interne ale PSD despre coruptie si sa stopeze, cat mai grabnic, campania puternica derulata de propriul partid impotriva Justitiei si a statului de drept, desfasurata prin multe demersuri parlamentare menite sa limiteze atributiile procurorilor", mai afirma Stroe.

Citeste si:
George Simion a postat o imagine cu mâncarea primită gratis de...
George Simion a postat o...

Purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Podasca, a anuntat anterior ca PSD ii solicita co-presedintelui PNL Alina Gorghiu suspendarea din toate functiile politice a presedintelui CJ Iasi, Cristian Adomnitei, avand in vedere ca acesta este cercetat sub control judiciar intr-un caz de coruptie. "Avand in vedere punerea in miscare a actiunii penale de catre DNA impotriva presedintelui Consiliului Judetean Iasi Cristian Adomnitei si cercetarea acestuia sub control judiciar PSD solicit Alinei Gorghiu, in calitate de presedinte al PNL, sa-l suspende pe Cristian Adomnitei din toate functiile politice detinute", a declarat duminica Gabriela Podasca.

Ea a adaugat ca Alinei Gorghiu ii place sa vorbeasca despre statul de drept doar atunci cand actiunile procurorilor vizeaza opozantii politici si ignora coruptia din propriul partid. Podasca a mai sustinut ca pe Alina Gorghiu nu o deranjeaza ca "jumatate din colegii ei din PNL, din vechiul PDL, sunt acuzati ca si-au finantat campaniile electorale in 2012 din banii din spaga" si explicat aceasta lipsa de reactie prin faptul ca insasi Alina Gorghiu ar fi primit pentru firma sa de avocatura contracte de la AVAS in perioada in care era consiliera presedintelui AVAS. Presedintele Consiliului National al PSD, Rovana Plumb, i-a transmis, la randul ei, co-presedintelui PNL Alina Gorghiu o scrisoare deschisa in care ii cere sa nu mai protejeze "coruptii din partid" si sa puna capat tacerii cu privire la problemele legale ale sefului CJ Iasi, Cristian Adomnitei.

Citeste si:
Gorghiu: În interiorul PNL nu a fost discutată remanierea
Alina Gorghiu: „În interiorul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.