Social 9 Mai 2015 11:16
Fostul prefect de Buzau Paul Beganu, arestat preventiv in dosarul retrocedarilor ilegale de la Gura Teghii, a fost pus sub control judiciar, masuri similare fiind luate in cazul omului de afaceri Gheorghe Ceteras si al lui Alexandru Lefter, fost sef al ITRSV Focsani, deciziile nefiind insa definitive.

Potrivit portalului instantelor de judecata, fostul prefect de Buzau Paul Beganu, aflat in arest preventiv din noiembrie 2014, a fost pus sub control judiciar printr-o decizie de vineri a Curtii de Apel Ploiesti, care nu este insa definitiva, urmand a fi pusa in aplicare dupa 48 de ore, daca procurorul DNA nu va face contestatie, transmite corespondentul MEDIAFAX. De asemenea, masura controlului judiciar a fost dispusa pentru 60 de zile in cazul omului de afaceri Gheorghe Ceteras, care a fost initial arestat preventiv si apoi plasat in arest la domiciliu. Si fostul sef al Inspectoratului Teritorial Regim Silvic si Vanatoare Focsani, Alexandru Lefter, arestat la domiciliu in acelasi caz al retrocedarilor ilegale de padure din localitatea Gura Teghii, a fost pus sub control judiciar.

Pe durata celor 60 de zile de control judiciar, Paul Beganu va trebui sa se prezinte la organul de urmarire penala sau la instanta de cate ori este chemat, sa informeze daca isi schimba locuinta, sa se prezinte la Politie conform programului de supraveghere sau de cate ori este chemat. De asemenea, el trebuie sa nu iasa din tara fara incuviintarea judecatorului, sa nu mearga la sediile Regiei Nationale a Padurilor Romsilva, Ministerului Finantelor, SC Forestiera Ardeleana SRL si sa nu comunice cu reprezentanti ai acestora, sa nu se apropie de ceilalti inculpati si martori din dosar si sa nu comunice cu acestia.

La jumatatea lunii aprilie, fostul prefect de Buzau Paul Beganu, dar si prefectul din acel moment, Maria Buleandra, au fost trimisi in judecata, alaturi de alte zece persoane, de catre procurorii DNA, in dosarul retrocedarii a peste 5.000 de hectare de padure din judetul Buzau.

Astfel, procurorii DNA - Serviciul Teritorial Ploiesti i-au trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pe Gheorghe Ceteras, omul de afaceri caruia i-a fost retrocedata padurea de la Gura Teghii, pentru constituire a unui grup infractional organizat, cumparare de influenta si dare de mita, si pe fostul prefect de Buzau din perioada 2009-2012, Paul Beganu, pentru abuz in serviciu, luare de mita, instigare la fals intelectual, spalare de bani, fals intelectual, instigare la dare de mita.

De asemenea, a fost trimis in judecata, in stare de arest la domiciliu, Alexandru Lefter, inspector sef al Inspectoratului Teritorial Regim Silvic si Vanatoare Focsani la data faptei, pentru luare de mita, iar sub control judiciar au fost deferiti justitiei Mihail-Cosmin Vasile, avocat in Baroul Buzau, pentru constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la dare de mita, Ion Irimia, angajat al Regiei Nationale a Padurilor Romsilva la data faptelor, pentru trafic de influenta, Neculae Toader, judecator in cadrul Judecatoriei Patarlagele la data faptelor, pentru luare de mita si abuz in serviciu.

Citeste si:
Un nou cutremur a avut loc în România. Ce intensitate a avut acesta
Un nou cutremur a avut loc în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.