Social 6 Mai 2015 14:04
Fostul sef al DNA Slobozia, Dumitru Cristudor, condamnat de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare, pentru luare de mita si favorizarea infractorului, a fost eliberat conditionat din penitenciar, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti.

Instanta bucuresteana a admis, astfel, propunerea Comisiei din cadrul Penitenciarului Rahova de liberare conditionata a lui Dumitru Cristudor. Decizia Tribunalului Bucuresti este definitiva, motiv pentru care fostul sef al DNA Slobozia a parasit unitatea de detentie. Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat pe fostul sef al DNA Slobozia, Dumitru Cristudor, in 22 septembrie 2014, la trei ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care a fost acuzat de luare de mita si favorizarea infractorului, scrie MEDIAFAX.

Judecatorii instantei supreme au mai dispus ca Dumitru Cristudor sa nu poata exercita anumite drepturi pe o perioada de un an dupa executarea pedepsei de trei de inchisoare. De asemenea, magistratii au dispus confiscarea de la Cristudor a sumei de 5.354 de lei, reprezentand contravaloarea a zece pomi tuia si a doua masini cu piatra.

Judecatorii au mai dispus ca Dumitru Cristudor sa restituie autoturismul Audi A4 pe care l-ar fi primit de la Vasile Daniel Taifas.

Dumitru Cristudor a fost trimis in judecata in iulie 2013, cand era sef al DNA Slobozia, fiind acuzat ca a primit mita doua masini de piatra si un autoturism Audi A4 pentru a ajuta trei persoane sa distruga acte si obiecte care puteau fi folosite ca probe intr-un dosar din Germania privind fapte de evaziune fiscala. Procurorul a fost suspendat din functie in 14 iunie 2013, de catre Consiliul Superior al Magistraturii.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada 22-23 mai si 1 iunie 2013, Cristudor, in calitate de sef al DNA Slobozia, nu a luat "masuri de protectie minimale" pentru a asigura conspirativitatea perchezitiei ce urma sa fie facuta de autoritatile judiciare germane in Slobozia, primind in schimb de la omul de afaceri Daniel Taifas, direct si prin intermediul Monicai Andronache, materiale de constructie si de amenajare, in valoare totala de 6.144 de lei.

Citeste si:
Procurorul general al Ucrainei: Soldații ruși folosesc tot mai...
Procurorul general al...

Cristudor ar fi primit doua masini de piatra pentru amenajarea gradinii si zece pomi tuia. Anchetatorii sustin ca bunuri au fost folosite pentru amenajarea unui imobil apartinand unei societati comerciale la care asociat este fiul magistratului.

Perchezitiile fusesera planificate in perioada 3-5 iunie 2013, la domiciliile a trei persoane din anturajul omului de afaceri Daniel Taifas, cercetate pentru evaziune fiscala intr-un dosar aflat pe rolul autoritatilor din Germania.

"In perioada februarie - iunie 2013, cei trei au fost avertizati de magistratul Cristudor Dumitru, prin intermediul lui Taifas Daniel Vasile si Andronache Monica, ca domiciliile le vor fi perchezitionate, asigurandu-le astfel timpul necesar pentru a distruge si ascunde documente sau alte bunuri compromitatoare ce ar fi putut constitui mijloace de proba, ori pentru a putea parasi teritoriul tarii, zadarnicind astfel urmarirea penala efectuata de autoritatile germane", au scris procurorii in rechizitoriu.

Citeste si:
Fostul primar al municipiului Iași, Gheorghe Nichita, închis pentru...
Fostul primar al municipiului...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.