Lizeta Volcinschi, director in cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, s-a aflat in conflict de interese intrucat a aprobat autorizatii de functionare pentru o firma, in cadrul careia a avut functia de examinator si de la care a primit venituri de peste 32.000 de lei, conform ANI.

"Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta conflictului de interese de natura administrativa in cazul lui Lizeta Volcinschi, director in cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, intrucat, in perioada exercitarii functiei publice de conducere, a semnat / aprobat autorizatii de functionare a unor puncte de lucru apartinand SC Casadi SRL (societate comerciala in cadrul careia a detinut calitatea de examinator si de la care a obtinut venituri in cuantum net de 32.752,00 lei), fiind, totodata, implicata si in procesul de autorizare a acestora, prin semnarea diverselor solicitari necesare definitivarii dosarului de autorizare", potrivit Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

Astfel, spun inspectorii, Volcinschi a incalcat dispozitiile articolului 79, alineatul 1, litera c) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora "Functionarul public este in conflict de interese daca: […] interesele sale patrimoniale, ale sotului sau rudelor sale de gradul I pot influenta deciziile pe care trebuie sa le ia in exercitarea functiei publice […]".

Potrivit MEDIAFAX, Lizeta Volcinschi a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistata sau reprezentata de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal sau prin transmiterea unui punct de vedere scris. Ea a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, conform ANI."Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] incalcarea obligatiilor legale privind conflictul de interese […] constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective […]", conform legii.

De asemenea, leaga stipuleaza ca "Persoana […] fata de care s-a constatat existenta conflictului de interese […] este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica […] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului".

Citeste si:
Camera Deputatilor: Faptele de incompatibilitate sau de conflict de...
Camera Deputatilor: Faptele...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.