Lilian Zamfiroiu si-a dat demisia din functia de presedinte al Institutului Cultural Roman (ICR), aceasta fiind inregistrata vineri la cabinetul presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

Demisia lui Lilian Zamfiroiu a fost inregistrata, vineri, la cabinetul presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, deoarece ICR este o institutie aflata in subordinea Senatului Romaniei. Demisia va fi efectiva in momentul publicarii sale in Monitorul Oficial.

Lilian Zamfiroiu ar urma sa fie numit ambasador la Vatican, dupa cum au declarat pentru MEDIAFAX, in 9 aprilie, surse parlamentare. Diplomatul Lilian Zamfiroiu a fost votat, pe 26 iunie 2013, in functia de presedinte al Institutului Cultural Roman, la propunerea grupului parlamentar PSD.

Pe de alta parte, prin plecarea lui Lilian Zamfiroiu de la conducerea ICR, PSD ramane fara reprezentant in institutia culturala, avand in vedere ca Liviu Jicman a fost numit in functia de vicepresedinte la propunerea PNL, iar Nagy Zoltan, la propunerea UDMR. Lilian Zamfiroiu - propus de USL pentru functia de presedinte al ICR - a absolvit, in anul 1987, Facultatea de Filologie a Universitatii Bucuresti. Dupa patru ani de activitate didactica, el s-a angajat, ca inspector de specialitate, in Ministerul Educatiei, iar, in 1997, s-a transferat la Ministerul Apararii Nationale, Directia Relatii Publice. In anul 2001, a intrat, prin concurs, in Corpul Diplomatic si Consular al Romaniei, obtinand gradul diplomatic de secretar 1 in Centrala Ministerului Afacerilor Externe.

In toamna lui 2001, a inceput sa coordoneze activitatea Directiei Arhive Diplomatice a MAE. In 2010, a obtinut titlul de doctor in istorie. Anterior functiei de presedinte al ICR, a detinut titlul diplomatic de ministru consilier si cel de adjunct al ambasadorului Romaniei pe langa UNESCO la Delegatia Permanenta a Romaniei din Paris. In 2011, el si-a lansat cartea "Relatii diplomatice romano-italiene. 1918 - 1940", la editura Tritonic.

Radu Boroianu a fost senator ales in legislatura 1996 - 2000, insa si-a dat demisia in 1997. Intre 1991-1992 a fost secretar de stat in Ministerul Culturii, dar si vicepresedinte al PNL in perioada CDR. In cabinetul condus de Victor Ciorbea a detinut functia de ministru delegat pentru informatii publice. In 1997 a fost numit de Emil Constantinescu ambasador al Romaniei in Elvetia, pentru ca in 2001 Boroianu sa fie rechemat de Ion Iliescu. In 2005, acesta este numit secretar de stat pentru francofonie de premierul Calin Popescu Tariceanu, iar, in 2009, se afla alaturi de Emil Constantinescu in comitetul de sprijin al candidatului la alegerile prezidentiale Crin Antonescu. De asemenea, intre 2013 si 2014 a ocupat functia de secretar de stat in Ministerul Culturii. Radu Boroianu este administrator al unei galerii de arta, European Art Gallery. In prezent, este vicepresedinte al Partidului Liberal Reformator, condus de Calin Popescu Tariceanu.

Citeste si:
Alocație pentru copii din prima zi de viață. Proiectul de lege,...
Alocație pentru copii din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.